Két laptopot foglaltak le Pikóéktól

Két laptopot foglaltak le Pikóéktól

Pikó András, józsefvárosi polgármesterjelölt. (Fotó: Pikó András / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy nem is érintett önkéntes és Udvarhelyi Tessza kampányfőnök laptopját foglalta le a rendőrség, amikor házkutatást tartottak a VIII. kerületi ellenzéki polgármesterjelölt, Pikó András kampányközpontjában. Erről maga, az érintett számolt be az Indexnek.

Mint lapunk is megírta, hétfőn jelent meg a Magyar Nemzetté átnevezett lapban az ominózus fotó, amely után a helyi választási bizottság feljelentést tett. A kép egy zárt Facebook-csoportból származik, és annyi látható rajta, hogy egy irodában emberek ülnek papírok és felnyitott laptopok felett. A cikk után arról a kormánypárti sajtó arra utalt, hogy az ajánlóívekről másolhatták le a neveket, márpedig ez tilos. Pikó Andrásék a csalást cáfolják.

Házkutatást tartott a rendőrség az ellenzék VIII. kerületi polgármester-jelöltjénél | Magyar Hang

Házkutatást tartott a rendőrség a józsefvárosi közös ellenzéki polgármester-jelölt, Pikó András irodájában. Valószínűleg a kormánymédia által feltételezett választási csalás miatt szálltak ki a nyomozók. A Magyar Nemzet hétfőn írt arrólegy belső Facebook-csoportból származó fotóra alapozva, hogy Pikó András VIII. kerületi polgármesterjelölt stábja vélhetően „csalással, törvénytelen eszközök igénybevételével készül az önkormányzati választásokra".

A polgármesterjelölt a portálnak úgy fogalmazott, hogy személyesen is megtapasztalta Sára Botond, a kerület fideszes polgármesterének lényegét: „Kocsis Máté háta mögé bújva, rendőrséggel akarja eldöntetni a józsefvárosi választást. Ez nem fog sikerülni, mert a döntés józsefvárosiaké, akik nem ezt érdemlik” – közölte.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.