Tarlós mégsem vitázik

Tarlós mégsem vitázik

Tarlós István főpolgármester (k) kezet fog a Fővárosi Választási Bizottság megválasztott tagjaival a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülésén 2019. augusztus 28-án. MTI/Szigetváry Zsolt

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hiába merült fel nemrég, hogy Tarlós István – a fideszes gyakorlattal ellentétben – leül az október 13-i önkormányzati választások előtt egy jelölti vitára, most úgy tűnik, mégsem lesz ebből semmi. Az ATV közölte a főpolgármester Karácsony Gergelynek szánt levelét, amelyben hosszasan értekezik a jelenlegi a helyzetről, majd a legvégén közli az elutasító válaszát.

Tarlós István arról írt, hogy „egyre nagyobb a káosz az agyon reklámozott főpolgármester-jelölti vita körül”. Itt arra hivatkozott, hogy bejelentkezett Berki Krisztián, és Puzsér Róbert is küzd ugyanezért. Karácsony Gergely pedig csak kettejük vitáját követeli, ráadásul nem önkormányzati témákat vet fel. – Szándékosan becsapja a közvéleményt, mert olyan kérdésekről beszél, melyekben a törvények kizárják az önkormányzatok és a főpolgármester cselekvési lehetőségét – írta. Emellett civil szervezeteknek aláír olyan ígéreteket, melyekről tudnia kell, hogy nincs is módja betartani.

Tarlós István szerint Karácsony Gergely a vitáról vitatkozik, ez pedig teljesen értelmetlen. Mivel úgy látja, hogy az ellenzéki pártok jelöltje a meghatározó feltételeket nyilvánvalóan kerülgeti, és ráadásul még a vita résztvevőinek köre is veszekedés tárgya, a vitáról való vitát méltatlannak és álságosnak tartja. – Amíg a feltételek ennyire ködösek, a vita vitájáról nem kívánok tovább kommunikálni – zárta le az ügyet a főpolgármester.