HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Eucharisztiku...

Eucharisztikus kongresszus: megkezdődött a visszaszámlálás

HIRDETÉS

Egy év múlva kezdődik az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK), így ünnepélyes keretek között ma délután elindult a visszaszámlálás Erdő Péter bíboros, Michael August Blume apostoli nuncius és Mohos Gábor püspök, a NEK Titkárság vezetője jelenlétében.

HIRDETÉS

A Szent István-bazilikánál következő egy évben egy óra fogja jelezni, mennyi idő van hátra az eucharisztikus kongresszus kezdetéig. A visszaszámlálás megindulásával megnyílt a lehetőség a regisztrációra is.

„Arra készülünk, hogy nyilvánosan kifejezzük a hitünket és az örömünket. Az öröm forrása pedig maga az Eucharisztia, amelyben Isten tápláló közösséget vállal az emberrel” – fogalmazott köszöntőjében Erdő Péter. A bíboros az esemény utáni sajtótájékoztatón elmondta: a 2020-as katolikus világesemény programjai ingyenesek, de azoknak, akik ülőhelyet is szeretnének kapni, mindenképp érdemes regisztrálniuk.

Az eucharisztikus kongresszus egy nagyszabású nemzetközi rendezvény és programsorozat, amelynek során a kenyér és a bor színe alatt jelenlévő Jézus Krisztust ünnepelik a katolikusok. Magyarországon több mint 80 éve járt utoljára ez az ünnep.

Az új Puskásban indul a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus | Magyar Hang

A majdani Puskás Ferenc Stadionban, egy több tízezer fős misén veszi kezdetét és a Hősök terén fejeződik be a jövő szeptemberi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus. Az előadások, rendezvények otthonául a Hungexpo fog szolgálni, de lesznek misék a Szent István Bazilikában és a Kossuth téren – hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amelyet a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusok (NEK) Pápai Tanácsának látogatása alkalmából tartottak.

Mohos Gábor püspök köszöntőjében kifejtette, abban bíznak, hogy a NEK nem csupán egy egyhetes programsorozat lesz, hanem már a felkészülés időszakában is megújulást és kezdeményezőkészséget ébreszt, ami a program után tudatosan folytatódik.

HIRDETÉS

„Magyarországnak szerepe van Európa újraevangelizálásában. Tanuságot kell tennünk a szeretet és az eucharisztika bensőséges kapcsolatáról, a párbeszéd fontosságáról más keresztény testvéreinkkel és más vallásúakkal kapcsolatban” – fogalmazott Michael August Blume. Az apostoli nuncius kiemelte: az egyház missziója minden korban és időben, minden történelmi helyzetben folytatódik.

A regisztráció és szállásfoglalás az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra a www.iec2020.hu oldalon lehetséges.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,014lájkolóTetszik
2,837követőKövetés
18,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„A világ kezd totálisan meghülyülni” – Magyar Hang-ajánló

Presser Gábor- és Stefano Bottoni-interjú. Riport a határról és az épülő tiszaújvárosi konténervárosról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek