HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Zár alá vetté...

Zár alá vették Simonka György házát

HIRDETÉS

Zár alá vette a rendőrség Simonka György fideszes országgyűlési képviselő újkígyósi otthonát – derítette ki a 24.hu. Mindez még tavaly novemberben történt, amikor a politikust – mentelmi jogának felfüggesztése után – kihallgatták és meggyanúsították a nyomozók. Bár a bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt vád alá helyezett kormánypárti képviselő és felesége évek óta nem tulajdonosai az ingatlannak, mint arról a portál meggyőződött, változatlanul ott laknak.

HIRDETÉS

A cikkben azt is kifejtették, hogyan manővereztek korábban az újkígyósi ingatlannal. A tulajdoni lap szerint a fideszes képviselő után, 2008-ban a politikus egyik üzlettársa lett tulajdonos, épp az, akit egy időre előzetes letartóztatásba helyeztek a költségvetési csalás miatt folyó büntetőeljárás során, és aki a 32 további vádlott egyike a Simonka-ügyben. Ezután rövid időre – 2011 és 2012 közt – Simonka felesége lett a tulajdonos, ő pedig 2012 decemberében továbbadta azt a politikus unokahúgának. Az ingatlant később társasházzá alakítottak, és egy része a politikus gyerekei nevére került.

„Ha Simonka ad 100 milliót, fél évet ülök helyette” | Magyar Hang

Simonka György ellen idén augusztusban emeltek vádat az ügyészség bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt. Az ügy lényege, hogy a fideszes országgyűlési képviselő társaival jogellenesen igyekezett megszerezni zöldség és gyümölcs termelői szervezetek által igénybe vehető hazai és uniós támogatásokat. A döntéshozókat megtévesztették, a kérelmekben valótlan adatokat tüntettek fel, és így jutottak jogtalanul pénzhez.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

28,485lájkolóTetszik
2,556követőKövetés
17,300feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Emberek, helyzet van!” – Magyar Hang-ajánló

Bod Péter Ákos-, Pikó András- és Mautner Zsófia-interjú, jászberényi riport. Körüljártuk a legújabb oktatási reformot. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek