HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Rongálás gyan...

Rongálás gyanújával eljárás indult Lukácsi Katalinék matricázása miatt

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Rendőrségi eljárás indult azután, hogy Szolnokon a helyi Momentum akciójának részeként Lukácsi Katalinék átragasztották a fideszes polgármester, a posztért újrainduló Szalay Ferenc néhány plakátját – tudta meg a Magyar Hang. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjének tájékoztatása szerint rongálás vétségének gyanúja miatt indult meg az eljárás ismeretlen tettes ellen, az ügyben szakértőt rendeltek ki.

HIRDETÉS

A Magyar Hang számolt be róla pénteken, hogy előző este rendőrségi intézkedés alá vonták Szekeres Évát, a Momentum szolnoki alelnökét, Lukácsi Katalint, a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) elnökségi tagját, illetve Pilák Imre független önkormányzati képviselőt. A „bűnük” az volt, hogy az esti órákban elkezdték átragasztgatni Szalay Ferenc plakátjait. Az eredeti feliratból így, miszerint „Nekünk Szolnok az első”, az lett, hogy „Nekünk a zsebünk az első”.

A háromfős csapatot a rendőrök igazoltatták, Lukácsi Katalin elmondása szerint nagyjából két órán keresztül kellett várakozniuk, a papírjaik ezalatt végig az egyenruhásoknál voltak. Végül szabadon távozhattak, de az intézkedésről semmiféle papírt nem kaptak, vagyis nem lehetett tudni, hogy lesz-e folytatása az ügynek.

Rendőrök vették el a Szolnokon plakátokra matricázó Lukácsi Katalinék papírjait | Magyar Hang

Nekünk a zsebünk az első – erre a feliratra kezdte el átragasztgatni három ellenzéki aktivista és politikus csütörtök éjjel Szolnokon a regnáló és a polgármesteri posztért újrainduló Szalay Ferenc plakátjait. Nem kellett sokat alakítaniuk rajta, az eredeti felirat ugyanis az volt, hogy „Nekünk Szolnok az első”.

A rendőrség tájékoztatásából ugyanakkor úgy tűnik, hogy lesz. Lapunk megkeresésére azonban a rongálás miatt elindult eljárás kapcsán csak annyit közöltek, hogy „a szakértői vélemény alapján kerül sor a további eljárási cselekmények végrehajtására”. Azt árulták még el, hogy állampolgári bejelentés érkezett hozzájuk a plakátok rongálásáról, ezért mentek az egyik érintett helyszínre, a Boldog Sándor István körútra, ott történt az igazoltatás is.

HIRDETÉS

Pedig éppen egy korábbi rendőrségi tájékoztatásból arra lehet következtetni, hogy a plakátrongálás szabad. Amikor a 2018-as országgyűlési választásokat megelőző kampányban a Jobbik hirdetéseit sorozatosan megrongálták, az amiatt tett feljelentéseiket azzal utasították el, hogy a szabálysértésnek a társadalomra kell veszélyesnek lennie. „Politikai tárgyú plakátok tartalma egy részének lefestése – a véleménynyilvánítás szabadságának értelmezése okán – sem bűncselekményt, sem szabálysértést nem valósít meg” – közölte akkor a rendőrségi álláspontot a HVG.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,782lájkolóTetszik
2,965követőKövetés
19,600feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Az orbáni hatalom képtelen a konszolidációra – Magyar Hang-ajánló

A Magyar Hang 2020/4. száma! Interjú Schiffer Andrással, Kerpel-Fronius Gáborral. A hálapénz hálójában. A jó magaviselet csupán túlélési ösztön a börtönökben? Így szemeteljünk helyesen! Sok érdekes írás és publicisztika! Keresse az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Visszahívja a Jobbik a Duna-parti cipőkbe beleköpő Kulcsár Gergelyt

Jakab Péter lapunknak azt mondta, hogy aki érdemes, az előre juthat, de aki nem érdemes arra, hogy a közösség tagja legyen, annak nincs helye a Jobbikban.