Rongálás gyanújával eljárás indult Lukácsi Katalinék matricázása miatt

Rongálás gyanújával eljárás indult Lukácsi Katalinék matricázása miatt

Szolnokon Szekeres Éva, a helyi Momentum alelnöke, Lukácsi Katalin és Pilák Imre átragasztják a fideszes polgármester plakátjait

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rendőrségi eljárás indult azután, hogy Szolnokon a helyi

Momentum akciójának részeként Lukácsi Katalinék átragasztották a fideszes

polgármester, a posztért újrainduló Szalay Ferenc néhány plakátját – tudta meg

a Magyar Hang. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjének

tájékoztatása szerint rongálás vétségének gyanúja miatt indult meg az eljárás

ismeretlen tettes ellen, az ügyben szakértőt rendeltek ki.

A Magyar Hang számolt be róla pénteken, hogy előző este rendőrségi intézkedés alá vonták Szekeres Évát, a Momentum szolnoki alelnökét, Lukácsi Katalint, a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) elnökségi tagját, illetve Pilák Imre független önkormányzati képviselőt. A „bűnük” az volt, hogy az esti órákban elkezdték átragasztgatni Szalay Ferenc plakátjait. Az eredeti feliratból így, miszerint „Nekünk Szolnok az első”, az lett, hogy „Nekünk a zsebünk az első”.

A háromfős csapatot a rendőrök igazoltatták, Lukácsi Katalin elmondása szerint nagyjából két órán keresztül kellett várakozniuk, a papírjaik ezalatt végig az egyenruhásoknál voltak. Végül szabadon távozhattak, de az intézkedésről semmiféle papírt nem kaptak, vagyis nem lehetett tudni, hogy lesz-e folytatása az ügynek.

Rendőrök vették el a Szolnokon plakátokra matricázó Lukácsi Katalinék papírjait | Magyar Hang

Nekünk a zsebünk az első - erre a feliratra kezdte el átragasztgatni három ellenzéki aktivista és politikus csütörtök éjjel Szolnokon a regnáló és a polgármesteri posztért újrainduló Szalay Ferenc plakátjait. Nem kellett sokat alakítaniuk rajta, az eredeti felirat ugyanis az volt, hogy „Nekünk Szolnok az első".

A rendőrség tájékoztatásából ugyanakkor úgy tűnik, hogy lesz. Lapunk megkeresésére azonban a rongálás miatt elindult eljárás kapcsán csak annyit közöltek, hogy „a szakértői vélemény alapján kerül sor a további eljárási cselekmények végrehajtására”. Azt árulták még el, hogy állampolgári bejelentés érkezett hozzájuk a plakátok rongálásáról, ezért mentek az egyik érintett helyszínre, a Boldog Sándor István körútra, ott történt az igazoltatás is.

Pedig éppen egy korábbi rendőrségi tájékoztatásból arra lehet következtetni, hogy a plakátrongálás szabad. Amikor a 2018-as országgyűlési választásokat megelőző kampányban a Jobbik hirdetéseit sorozatosan megrongálták, az amiatt tett feljelentéseiket azzal utasították el, hogy a szabálysértésnek a társadalomra kell veszélyesnek lennie. „Politikai tárgyú plakátok tartalma egy részének lefestése – a véleménynyilvánítás szabadságának értelmezése okán – sem bűncselekményt, sem szabálysértést nem valósít meg” – közölte akkor a rendőrségi álláspontot a HVG.