HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Napi MÁV: meg...

Napi MÁV: megint jelentős késések a Budapest-Cegléd vonalon

HIRDETÉS

Akár 50 perccel hosszabb menetidővel is közlekedhetnek a vonatok a Budapest–Cegléd-vonalon – közölte hétfőn reggel a MÁVINFORM sajtóügyeletese az MTI-vel.

HIRDETÉS

A kivitelező a Városliget elágazás és Kőbánya teher közötti pályafelújítást nem fejezte be időben, emiatt azon a szakaszon csak egy vágányon közlekednek a vonatok. A vonatfeltorlódások és nagyobb késések elkerülése érdekében a ceglédi és a lajosmizsei vonalról érkező elővárosi, helyi személyvonatok csak Kőbánya-Kispestig közlekednek, és onnan fordulnak vissza. A távolsági zónázó, a szegedi, a nyíregyházi és a záhonyi InterCity vonatok a Nyugati pályaudvarig közlekednek, és onnan indulnak vissza, Kőbánya-alsó megállóhelyen is megállnak.

A közleményből kiderült, további késések esetén vonatkimaradásokkal is számolni lehet. A késés 30-40, esetenként 50 perc is lehet. A vágányzári munkát várhatóan reggel nyolc órakor fejezhetik be.

Néhány napja írtuk meg, hogy a MÁV közleményben adta hírül, hogy 2019. szeptember 30-val, közös megegyezéssel megszűnik Völgyesi Zsolt Károly általános és műszaki vezérigazgató-helyettes munkaviszonya. Az okok között szerepel, hogy a közelmúltban igen súlyos gondok voltak a Budapest-Cegléd-Szolnok, illetve a Budapest-Vác vonalon is, és a jegypénztárak működése is akadozott. Előfordult, hogy a munkaerőhiány miatt estétől másnap reggelig nem lehetett jegyet vásárolni a Keleti Pályaudvaron. Múlt héten a MÁV teljes rendszere összeomlott két órára, még az előre megvásárolt jegyeket sem lehetett átvenni, sok utasnak így újra meg kell vásárolnia.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,658lájkolóTetszik
2,802követőKövetés
18,400feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Minden hatalom megittasul önmagától – Magyar Hang-ajánló

Nagy Ervin-, Zsiday Viktor- és Timothy Garton Ash-interjú. Riport a szekszárdi cigánynegyedből. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Több kórházban is megszűnhet az aktív ellátás

Többek között azokon a helyeken lépnének drasztikusan, ahol nagy a munkaerőhiány egy munkaanyag szerint.

Szerény javaslat