HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Benkő Tibor n...

Benkő Tibor nem tud arról, hogy le akarnák váltani

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Nem tud arról, hogy leváltanák – erről beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában Benkő Tibor honvédelmi miniszter, aki a Népszavában maga is olvasta az erről szóló híreket. A napilapban hétfőn jelent meg cikk arról, hogy értesüléseik szerint Benkő Tibort nem biztos, hogy alkalmasnak tartják a hadsereg teljes modernizációjának levezénylésére, ezért még az idén távoznia kell a Honvédelmi Minisztérium (HM) éléről. A műsorban a katonai múlttal bíró tárcavezető most úgy fogalmazott: „biztos forrásból tudom mondani, hogy én nem tudok ilyen dologról”.

A Népszava átszervezésekről is írt, ezt már Benkő Tibor megerősítette. Mint mondta, január elseje óta a Magyar Honvédség parancsnoksága és a Honvédelmi Minisztérium külön szervezeti egységként működik. A jövővel kapcsolatban pedig azt nevezte fontosnak, hogy a honvédelmi és haderőfejlesztési program azon fejezete, amely a vezetést foglalja magában, az további változtatást igényel. Éppen ezért történnek személyi változtatások és személycserék is ebben a minisztériumban – közölte.

Népszava: leválthatják a honvédelmi minisztert | Magyar Hang

A Népszava értesülései szerint Benkő Tibort nem biztos, hogy alkalmasnak tartják a hadsereg teljes modernizációjának levezénylésére, ezért még az idén távoznia kell a Honvédelmi Minisztérium (HM) éléről. A napilap információi szerint egyéb átalakításokra is számítani kell a tárcán belül, minden bizonnyal nyugdíjba küldenek számos, vezető feladatokat ellátó nyugdíjas korú tisztet.

Meggyőződése, hogy a Honvédelmi Minisztériumnak nem gazdasági társaságokat kell támogatni és irányítani, hanem a katonai képességeket kell visszaállítania azokkal a feladatokkal, amelyeket ma gazdasági társaságok, korábbi katonai szervezetek – például híradós vagy fegyverjavító zászlóalj – látnak el.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,722lájkolóTetszik
3,476követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Néha inkább befogtam a számat” – Magyar Hang-ajánló

Trianon 100, interjú Gerendai Károllyal, vendégmunkások Balástyán. Keresse a Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek