HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Benkő Tibor n...

Benkő Tibor nem tud arról, hogy le akarnák váltani

HIRDETÉS

Nem tud arról, hogy leváltanák – erről beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában Benkő Tibor honvédelmi miniszter, aki a Népszavában maga is olvasta az erről szóló híreket. A napilapban hétfőn jelent meg cikk arról, hogy értesüléseik szerint Benkő Tibort nem biztos, hogy alkalmasnak tartják a hadsereg teljes modernizációjának levezénylésére, ezért még az idén távoznia kell a Honvédelmi Minisztérium (HM) éléről. A műsorban a katonai múlttal bíró tárcavezető most úgy fogalmazott: „biztos forrásból tudom mondani, hogy én nem tudok ilyen dologról”.

HIRDETÉS

A Népszava átszervezésekről is írt, ezt már Benkő Tibor megerősítette. Mint mondta, január elseje óta a Magyar Honvédség parancsnoksága és a Honvédelmi Minisztérium külön szervezeti egységként működik. A jövővel kapcsolatban pedig azt nevezte fontosnak, hogy a honvédelmi és haderőfejlesztési program azon fejezete, amely a vezetést foglalja magában, az további változtatást igényel. Éppen ezért történnek személyi változtatások és személycserék is ebben a minisztériumban – közölte.

Népszava: leválthatják a honvédelmi minisztert | Magyar Hang

A Népszava értesülései szerint Benkő Tibort nem biztos, hogy alkalmasnak tartják a hadsereg teljes modernizációjának levezénylésére, ezért még az idén távoznia kell a Honvédelmi Minisztérium (HM) éléről. A napilap információi szerint egyéb átalakításokra is számítani kell a tárcán belül, minden bizonnyal nyugdíjba küldenek számos, vezető feladatokat ellátó nyugdíjas korú tisztet.

Meggyőződése, hogy a Honvédelmi Minisztériumnak nem gazdasági társaságokat kell támogatni és irányítani, hanem a katonai képességeket kell visszaállítania azokkal a feladatokkal, amelyeket ma gazdasági társaságok, korábbi katonai szervezetek – például híradós vagy fegyverjavító zászlóalj – látnak el.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,198lájkolóTetszik
2,691követőKövetés
17,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Tequilát Orbánnak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Bödőcs Tiborral és L. Ritók Nórával. Miskolci és szombathelyi választási riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Korunk Szent Johannája vagy politikai báb?

A Greta Thunberg-jelenség újabb kampányfogásának is lehet tekinteni a nemrég magyarul is megjelent Ég a házunk című kötetet.

Sárkányfogak