HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Tovább titkol...

Tovább titkolja a kormány a vendégmunkások számát

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Másfél hónapja hiába kérdezi a jobbikos Jakab Péter a Pénzügyminisztériumot, hogy mennyi vendégmunkás dolgozik hazánkban, a kormány egyszerűen nem hajlandó érdemben válaszolni. Az ellenzéki politikus így már azt vetette fel, értik-e egyáltalán, hogy mire kíváncsi.

HIRDETÉS

A Magyar Hang is beszámolt róla, amikor július végén Jakab Péter hivatalosan is érdeklődött a Pénzügyminisztériumnál: pontosan hány vendégmunkás dolgozik Magyarországon, közülük pedig mennyien érkeztek harmadik országból. Azt is szerette volna megtudni, hogy a külföldi vendégmunkások helyett nem lenne-e célszerűbb és hasznosabb a magyar munkavállalók itthon tartása, valamint a külföldön munkát vállaló magyarok hazacsábítása.

Titkolja a kormány a vendégmunkások számát | Magyar Hang

Miközben csak az elmúlt néhány hónapban több nagyvárosból is érkeztek a hírek a vendégmunkások emelkedő számáról, a kormány nem hajlandó elárulni, hogy mennyien vállalnak nálunk munkát. A jobbikos Jakab Péter tett fel írásbeli kérdést a Pénzügyminisztériumnak, azt fejtegetve, hogy két év alatt megnégyszereződött az EU-n kívülről érkezett, Magyarországon legálisan munkát vállaló emberek száma.

Habár egészen konkrét kérdéseket tett fel, semmiféle értelmezhető választ nem kapott. A pénzügyminiszter helyett a tárca államtitkára, Bodó Sándor válaszolt, de az általa aláírt néhány mondatban meg sem említi a külföldről érkező vendégmunkásokat. Általánosságban csak annyit írt, hogy a kormány a magyar emberek képzését és foglalkoztatását tekinti elsődleges feladatának, illetve, hogy a jogszabályok is a magyar gazdaságot védik.

Később újra próbálkozott, ugyanúgy konkrét kérdésekkel, de választ akkor sem kapott.

HIRDETÉS

Legutóbb így már azt szegezte Varga Mihálynak: „Érti egyáltalán, hogy mit kérdeztem?”.  Hiszen – mint kifejtette – a már másfél hónapja nem sikerült tényszerűen, számokkal alátámasztott módon válaszolnia arra a kérdésre, hogy a bevándorlásellenes kormánypropaganda ellenére hány vendégmunkás dolgozik hazánkban.

A konkrét, érdemi válasz ezúttal is elmaradt. A kedden keltezett válaszlevélben ugyanis Tállai András, a pénzügyi tárca államtitkára csak annyit közölt, hogy fenntartja a korábbiakat. Vagyis, továbbra sem árulják el a vendégmunkások számát.

Pedig az elmúlt hónapokban több nagyvárosból is érkeztek a hírek a vendégmunkások emelkedő számáról, Székesfehérváron például – mint ahogy arról beszámoltuk – sorra alakították át az ingatlanokat a főként Ukrajnából érkező külföldiek fogadására.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,771lájkolóTetszik
2,960követőKövetés
19,600feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Az orbáni hatalom képtelen a konszolidációra – Magyar Hang-ajánló

A Magyar Hang 2020/4. száma! Interjú Schiffer Andrással, Kerpel-Fronius Gáborral. A hálapénz hálójában. A jó magaviselet csupán túlélési ösztön a börtönökben? Így szemeteljünk helyesen! Sok érdekes írás és publicisztika! Keresse az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek