Tovább titkolja a kormány a vendégmunkások számát

Tovább titkolja a kormány a vendégmunkások számát

Jakab Péter (Fotó: Béli Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Másfél

hónapja hiába kérdezi a jobbikos Jakab Péter a Pénzügyminisztériumot, hogy

mennyi vendégmunkás dolgozik hazánkban, a kormány egyszerűen nem hajlandó

érdemben válaszolni. Az ellenzéki politikus így már azt vetette fel, értik-e

egyáltalán, hogy mire kíváncsi.

A Magyar Hang is beszámolt róla, amikor július végén Jakab Péter hivatalosan is érdeklődött a Pénzügyminisztériumnál: pontosan hány vendégmunkás dolgozik Magyarországon, közülük pedig mennyien érkeztek harmadik országból. Azt is szerette volna megtudni, hogy a külföldi vendégmunkások helyett nem lenne-e célszerűbb és hasznosabb a magyar munkavállalók itthon tartása, valamint a külföldön munkát vállaló magyarok hazacsábítása.

Titkolja a kormány a vendégmunkások számát | Magyar Hang

Miközben csak az elmúlt néhány hónapban több nagyvárosból is érkeztek a hírek a vendégmunkások emelkedő számáról, a kormány nem hajlandó elárulni, hogy mennyien vállalnak nálunk munkát. A jobbikos Jakab Péter tett fel írásbeli kérdést a Pénzügyminisztériumnak, azt fejtegetve, hogy két év alatt megnégyszereződött az EU-n kívülről érkezett, Magyarországon legálisan munkát vállaló emberek száma.

Habár egészen konkrét kérdéseket tett fel, semmiféle

értelmezhető választ nem kapott. A pénzügyminiszter helyett a tárca

államtitkára, Bodó Sándor válaszolt, de az általa aláírt

néhány mondatban meg sem említi a külföldről érkező vendégmunkásokat.

Általánosságban csak annyit írt, hogy a kormány a magyar emberek képzését és

foglalkoztatását tekinti elsődleges feladatának, illetve, hogy a jogszabályok

is a magyar gazdaságot védik.

Később újra próbálkozott, ugyanúgy konkrét kérdésekkel, de

választ akkor sem kapott.

Legutóbb így már azt szegezte Varga Mihálynak: „Érti egyáltalán, hogy mit kérdeztem?”.  Hiszen – mint kifejtette – a már másfél hónapja nem sikerült tényszerűen, számokkal alátámasztott módon válaszolnia arra a kérdésre, hogy a bevándorlásellenes kormánypropaganda ellenére hány vendégmunkás dolgozik hazánkban.

A konkrét, érdemi válasz ezúttal is elmaradt. A kedden keltezett válaszlevélben ugyanis Tállai András, a pénzügyi tárca államtitkára csak annyit közölt, hogy fenntartja a korábbiakat. Vagyis, továbbra sem árulják el a vendégmunkások számát.

Pedig az elmúlt hónapokban több nagyvárosból is érkeztek a hírek a vendégmunkások emelkedő számáról, Székesfehérváron például – mint ahogy arról beszámoltuk – sorra alakították át az ingatlanokat a főként Ukrajnából érkező külföldiek fogadására.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.