HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Mennyit ér eg...

Mennyit ér egy élet?

HIRDETÉS

Az elmúlt hetekben több felfoghatatlan családi tragédia is történt hazánkban. Milyen okok vezethetnek el odáig, hogy valaki úgy dönt, nemcsak saját, de legközelebbi hozzátartozói életét is kioltja?

HIRDETÉS

Augusztus végén egy budapesti, rózsadombi, Zöldlomb utcai albérletben élő 35 éves férfi ölte meg élettársát, négyéves gyereküket, kutyájukat, majd magával is végzett. Szeptember elején a Heves megyei Andornaktályán gyilkolta meg különös kegyetlenséggel egy férfi a feleségét, ötéves kislányát, majd önmaga ellen fordult, néhány nappal korábban Jánossomorján egy középkorú pedagógus házaspár vetett közösen véget életének.

(…)

De miért nem lehet megelőzni az ilyen tragédiákat? Gyurkó Szilvia gyermekjogi aktivista, a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány létrehozója és vezetője szerint a magyar jogszabályok minden lehetőséget megadnak a gyermekvédelem számára, hogy bántalmazás, családon belüli erőszak esetén a veszélyeztetett gyerek érdekében beavatkozzanak.

Flaszter 53. – Már azt sem lehet elhinni, amit kérdeznek | Magyar Hang

Ugyanakkor szerinte csak akkor működhet jól a családon belüli erőszak megelőzésére és kezelésére hivatott rendszer, ha kellően felkészített, jó szakmai alapon álló szakemberek hozhatnak döntéseket az érintett áldozatok érdeke és szükséglete alapján.

HIRDETÉS

(…)

– Léteznek ugyan családsegítő szolgálatok, de ezek túl vannak terhelve bürokratikus feladatokkal, kevés a szakember, akik gyakran megfelelő felkészítés és tudás hiányában kénytelenek végezni a munkájukat, de a rendelkezésre álló források sem elegendőek, ennek következtében ezek a szolgáltatások fokozatosan leépülnek. Sosem volt ezen a területen jó a helyzet, de most még annál is rosszabb – mondja Németh Zsolt kriminológus, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának tanára.

(…)

Kikből válhat áldozat? Hogy lehetne megelőzni a tragédiákat? Minden esetben jó döntés-e családon belüli erőszak esetén a gyerek kiemelése? Mit tehetnek a szomszédok? Milyen állapotban vannak a családsegítő szolgálatok? Mit tehetnének a civil szervezetek? A válaszokat keresse a Magyar Hang szeptember 13-án megjelent 2019/37. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/37. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,285lájkolóTetszik
2,709követőKövetés
17,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Tequilát Orbánnak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Bödőcs Tiborral és L. Ritók Nórával. Miskolci és szombathelyi választási riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Aláírásgyűjtés indult Borkai Zsolt elmozdítására

„Nevetségessé teszik az ország és a világ előtt azokat az értékeket, amikért hosszú évek óta küzdünk, dolgozunk, és amikre büszkék vagyunk" – áll abban a petícióban, amelynek célja Borkai Zsolt elmozdítása Győr éléről.

Apapat