HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Nem volt mozd...

Nem volt mozdonyvezető, nem jártak a vonatok

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

A Közlekedő Tömeg Egyesület információi szerint szeptember 17-én négy elővárosi vonat azért nem indult el a végállomásról, mert nem volt rájuk mozdonyvezető. Emiatt több száz ember csak fél órás késéssel tudott elérni úticéljához. A szervezet szerint a Keleti pályaudvar és Pécel között közlekedő, irányonként két esti vonatot érintett a járatkimaradás.

HIRDETÉS

Mint azt a lapunkhoz eljuttatott közleményükben hangsúlyozzák, nem elszigetelt esetről van szó, rendszeresek a személyzethiány miatti járatkimaradások. A MÁV szóvivője például nemrég közölte, hogy augusztusban 30 olyan vonat volt, amely személyzethiány miatt nem tudott elindulni.

Tüntetés lesz a Keletinél az állandó vonatkésések miatt | Magyar Hang

A Közlekedő Tömeg Egyesület az utasok kezdeményezésére tüntetést szervez a MÁV ellen csütörtökön, 18 órakor, a Keleti pályaudvar előtti téren. Az eseményt 17 órára hirdették meg a Facebookon, de a MÁV iránti szolidaritásból 1 órás késéssel kezdődik. Mint hangsúlyozzák, a rendezvény pártfüggetlen, a szervezők civilek, ezért arra kérnek mindenkit, hogy mellőzzék a politikai jelvények viseletét a tüntetésen.

Ám nemcsak mozdonyvezetőkből, hanem jegyvizsgálókból és pénztárosokból is jelentős hiány van. A Nyugati pályaudvar pénztárai minden nap 9 órával rövidebb ideig tartanak nyitva, a Keleti pályaudvar 9. vágány melletti pénztárablakai pedig július 16-a óta zárva tartanak.

„Egyértelmű tehát, hogy a MÁV munkaerőhiányát már a saját bőrükön is érzik az utasok. A Vasutasok Szakszervezete szerint a MÁV Zrt-nél 658, a MÁV-csoportnál pedig összesen csaknem 1500 dolgozó hiányzik. A MÁV vezetői azonban láthatóan nem a probléma megoldásával foglalkoznak, hanem annak létezését is tagadják. Szeptember 11-én a MÁV Kommunikációs Igazgatósága egy közleményben azt állította, hogy a MÁV-nál nem beszélhetünk munkaerőhiányról, annak ellenére, hogy csaknem 1500 munkavállaló hiányzik a cégcsoportnál”

– áll a szervezet közleményében.

HIRDETÉS

Ahogy arról lapunk is hírt adott, a Közlekedő Tömeg Egyesület a MÁV-nál tapasztalt rendszeres problémák miatt tüntetést szervez 2019. szeptember 26-án, csütörtökön 17 órakor a Keleti pályaudvar előtti téren, ahol egy 5 pontból álló követeléslistát fognak intézni a MÁV vezetősége felé. A tüntetést a MÁV iránti szolidaritásból 1 órás késéssel, azaz 18:00-kor fogják kezdeni.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,768lájkolóTetszik
2,960követőKövetés
19,600feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Az orbáni hatalom képtelen a konszolidációra – Magyar Hang-ajánló

A Magyar Hang 2020/4. száma! Interjú Schiffer Andrással, Kerpel-Fronius Gáborral. A hálapénz hálójában. A jó magaviselet csupán túlélési ösztön a börtönökben? Így szemeteljünk helyesen! Sok érdekes írás és publicisztika! Keresse az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek