A gyerekét méregdrága magániskolába járató debreceni polgármester szerint ez magánügy

A gyerekét méregdrága magániskolába járató debreceni polgármester szerint ez magánügy

Papp László, Debrecen polgármestere (Fotó: Papp László Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gyermekei oktatását magánügynek tekinti – ezt mondta a Cívishír nevű portálnak Debrecen jelenlegi, és újrázásra is készülő polgármestere. A Népszava írta meg néhány napja, hogy Papp László a Debreceni Nemzetközi Iskolába íratta be kisebbik gyermekét, az intézményben az éves tandíj 2 millió 897 ezer 500 forint. Ráadásul a Modern Városok Program részeként felépülő iskolát polgármesterként éppen ő avatta fel idén nyár végén.

Az ellenzék szerint a polgármester esete is mutatja, hogy lezüllesztették a megyeszékhelyen az oktatást, a fideszesek magániskolákba menekítik gyermekeiket. Habár Papp László is ilyen intézménybe járatja gyermekét, most mégis arról beszélt, hogy a debreceni közoktatásban vetett hite és bizalma nemhogy megrendült az évek során, hanem a nagyobbik gyereke tanulmányi eredményei révén tovább erősödött. Nemcsak polgármesterként, hanem apaként is nagyon elégedett a debreceni oktatás színvonalával.

Méregdrága magániskolába jár a debreceni polgármester gyermeke | Magyar Hang

Milliós tandíjú magániskolába íratta kisebbik, általános iskolás gyermekét Debrecen újrázására készülő fideszes polgármestere, Papp László - értesült a Népszava. A Debreceni Nemzetközi Iskola a Modern Városok Program állami 3,3 milliárdjából épült, és éppen a városvezető avatta fel idén nyár végén. A lap megkereste a városházát, ahol - mint írták - a sajtóiroda nem cáfolta az értesülést.

Arra a kérdésre, hogy akkor mégis miért a tandíjas iskolába íratta a kislányát, Papp László úgy válaszolt, ahogyan rendületlenül hisz a debreceni közoktatás sikerében, úgy hisz a nemzetközi iskoláéban is, hiszen másképp nem támogatta volna teljes mellszélességgel annak létrehozását. – A nemzetközi iskola nem elvett, hanem hozzátett a debreceni oktatási rendszerhez, a város számára egy versenyképességi mérce, hogy legyen ilyen oktatási intézmény is – mondta.

Mint megírtuk, a Debrecen pallagi városrészében zöldmezős beruházással két év alatt felhúzott oktatási intézményben idén két óvodai és két általános iskolai 1-2. osztállyal indították a tanévet. Az óvodások éves tandíja 2 millió 440 ezer forint, az elsősöké és a másodikosoké 2 millió 897 ezer 500 forint.