Dübörög a kampány: Ferencvárosban hatezer forintot kapnak a nyugdíjasok

Dübörög a kampány: Ferencvárosban hatezer forintot kapnak a nyugdíjasok

Fotó: Unsplash/Huy Phan

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hatezer forintot kap minden nyugdíjas októberben – még a választások előtt – Ferencvárosban – írja a Népszava. A 65+ nevezetű programot már reklámozzák is kerület-szerte, Bácskai János, fideszes polgármester aláírásával.

A kezdeményezés szerint az idősek világnapja október 1-jére esik, ezért 2019-től kezdve minden évben egyszer, nettó hatezer forintot kap minden 65 éven felüli ferencvárosi lakos, „a tisztelet és a megbecsülés” jeléül. Az időseknek nincs más dolguk, csak regisztrálniuk kell a ferencvárosi önkormányzatnál.

A figyelemre méltó időzítés felveti, hogy szimpla kampányfogásról van csak szó, de a lap kérdésre a IX. kerületi önkormányzat ezt határozottan tagadta. Azt közölték, hogy az időskorúak támogatását „mindig is kiemelt feladatként tűzték zászlóra”.

„Gátat kell szabni a városképet meghatározó épületek ledózerolásának" | Magyar Hang

Szabó Attila, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) munkatársa

kérdésükre azt mondta, bár etikai kérdéseket felvet az önkormányzati kampány

végére időzített szociális juttatás, nincs ok arra, hogy jogi eljárás induljon

az ügyben. Amíg ugyanis nem jelenik meg az ilyen akcióknál a direkt

kommunikáció - azaz a szavazásra való buzdítás -, addig nincs mit vizsgálni.

Ferencvárosban a fideszes Bácskai János indul újra a polgármesteri tisztségért. Kihívója Baranyi Krisztina, aki egy kerületi ellenzéki előválasztáson tudott nyerni, a voksoláson részt vevők jelentős többsége azt akarta, hogy ő vegye fel a versenyt a kormánypártok jelöltjével.