HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Dübörög a kam...

Dübörög a kampány: Ferencvárosban hatezer forintot kapnak a nyugdíjasok

HIRDETÉS

Hatezer forintot kap minden nyugdíjas októberben – még a választások előtt – Ferencvárosban – írja a Népszava. A 65+ nevezetű programot már reklámozzák is kerület-szerte, Bácskai János, fideszes polgármester aláírásával.

HIRDETÉS

A kezdeményezés szerint az idősek világnapja október 1-jére esik, ezért 2019-től kezdve minden évben egyszer, nettó hatezer forintot kap minden 65 éven felüli ferencvárosi lakos, „a tisztelet és a megbecsülés” jeléül. Az időseknek nincs más dolguk, csak regisztrálniuk kell a ferencvárosi önkormányzatnál.

A figyelemre méltó időzítés felveti, hogy szimpla kampányfogásról van csak szó, de a lap kérdésre a IX. kerületi önkormányzat ezt határozottan tagadta. Azt közölték, hogy az időskorúak támogatását „mindig is kiemelt feladatként tűzték zászlóra”.

„Gátat kell szabni a városképet meghatározó épületek ledózerolásának” | Magyar Hang

Szabó Attila, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) munkatársa kérdésükre azt mondta, bár etikai kérdéseket felvet az önkormányzati kampány végére időzített szociális juttatás, nincs ok arra, hogy jogi eljárás induljon az ügyben. Amíg ugyanis nem jelenik meg az ilyen akcióknál a direkt kommunikáció – azaz a szavazásra való buzdítás -, addig nincs mit vizsgálni.

Ferencvárosban a fideszes Bácskai János indul újra a polgármesteri tisztségért. Kihívója Baranyi Krisztina, aki egy kerületi ellenzéki előválasztáson tudott nyerni, a voksoláson részt vevők jelentős többsége azt akarta, hogy ő vegye fel a versenyt a kormánypártok jelöltjével.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,715lájkolóTetszik
2,812követőKövetés
18,500feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Nincs két Fidesz – Magyar Hang-ajánló

Tarlós István-, Péterffy Attila- és Kaláka-interjú, riport az ország egyik legszegényebb településéről. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Kiderült, mi van a ferencvárosi titkos ajtó mögött

A IX. kerületi polgármesteri hivatalban bukkantak rá egy szekrény mögül nyíló külön kis helyiségre.

Vörös és fehér