HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Dübörög a kam...

Dübörög a kampány: Ferencvárosban hatezer forintot kapnak a nyugdíjasok

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Hatezer forintot kap minden nyugdíjas októberben – még a választások előtt – Ferencvárosban – írja a Népszava. A 65+ nevezetű programot már reklámozzák is kerület-szerte, Bácskai János, fideszes polgármester aláírásával.

A kezdeményezés szerint az idősek világnapja október 1-jére esik, ezért 2019-től kezdve minden évben egyszer, nettó hatezer forintot kap minden 65 éven felüli ferencvárosi lakos, „a tisztelet és a megbecsülés” jeléül. Az időseknek nincs más dolguk, csak regisztrálniuk kell a ferencvárosi önkormányzatnál.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

A figyelemre méltó időzítés felveti, hogy szimpla kampányfogásról van csak szó, de a lap kérdésre a IX. kerületi önkormányzat ezt határozottan tagadta. Azt közölték, hogy az időskorúak támogatását „mindig is kiemelt feladatként tűzték zászlóra”.

„Gátat kell szabni a városképet meghatározó épületek ledózerolásának” | Magyar Hang

Szabó Attila, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) munkatársa kérdésükre azt mondta, bár etikai kérdéseket felvet az önkormányzati kampány végére időzített szociális juttatás, nincs ok arra, hogy jogi eljárás induljon az ügyben. Amíg ugyanis nem jelenik meg az ilyen akcióknál a direkt kommunikáció – azaz a szavazásra való buzdítás -, addig nincs mit vizsgálni.

HIRDETÉS

Ferencvárosban a fideszes Bácskai János indul újra a polgármesteri tisztségért. Kihívója Baranyi Krisztina, aki egy kerületi ellenzéki előválasztáson tudott nyerni, a voksoláson részt vevők jelentős többsége azt akarta, hogy ő vegye fel a versenyt a kormánypártok jelöltjével.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,958lájkolóTetszik
3,641követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek