HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Előrehozná az...

Előrehozná az iskolakezdést az oktatási reform, de mikor érett a gyerek rá? Utánajártuk

HIRDETÉS

Vannak olyan országok, ahol a korai iskolakezdés a normális: a skandináv országokban, Németországban vagy Angliában sok gyerek még a hatot sem tölti be, amikor iskolába megy. Magyarországon eddig ennek éppen az ellenkezője volt igaz: ha a szülő és az óvodapedagógus úgy döntöttek, szinte automatikusan hétéves korra halaszthatták az iskolakezdést.

HIRDETÉS

Ehhez a döntéshez 2020-tól már hatósági jóváhagyás kell majd. Hogy milyen lesz a gyakorlat, egyelőre nem lehet tudni. Abban, hogy kiveszik az óvónő és a szülő kezéből az érdemi döntést, mindenképpen benne van a szigorítás lehetősége. Még az sem dőlt el, ki fog dönteni alig négy hónap múlva a gyerekek jövőjéről.

Az általunk megkérdezett pedagógusok el sem tudják képzelni, miért születhetett a törvénymódosítás, és milyen haszna lehet. Azt viszont pontosan tudják, milyen károkat okozhat, ha olyan gyermekek kerülnek iskolába, akiknek még óvodában lenne a helye.

De mikor érett a gyerek az iskolára? Miért terjedt el Magyarországon a késleltetett beiskolázás? Mit árulnak el erről a tudományos kutatások? Milyen szerepe van az érettségben annak, hogy milyen iskolába érkezik a gyerek? Mire kell felkészülnie, hogy sikerrel vegye az akadályokat a magyar iskolarendszerben? És milyen kormányzati szándékok állhatnak a módosítás mögött? A válaszokat keresse a Magyar Hang szeptember 20-án megjelent 2019/38. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/37. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,187lájkolóTetszik
2,688követőKövetés
17,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Tequilát Orbánnak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Bödőcs Tiborral és L. Ritók Nórával. Miskolci és szombathelyi választási riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

EU-csúcs: egyelőre csúszik a balkáni bővítés

A brüsszeli EU-csúcs első napján döntöttek a tagállamok arról, hogy jóváhagyják a módosított brexit-szerződést. Vita volt a költségvetésről és elítélték Törökországot. A magyar álláspont nem ismert.