HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Puzsérék felr...

Puzsérék felrajzolták az utakra, hol húzódnának a sétálóövezet határai

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Eddig csak beszéltek róla, szombaton hajnalban azonban fel is rajzolták a Puzsér Róbert mögött álló aktivisták, hogy hol lennének – elképzeléseik szerint – a főváros szívében kialakítandó sétálózóna határai. Ötven fiatal zöld, illetve fehér színű sprayvel húzott vonalakkal jelölte meg azokat a határokat, ahová a programjuk alapján már nem hajthatnának be az autósok.

HIRDETÉS

Puzsér Róbert terve komoly szigorítást jelentene az autósoknak, hiszen elég nagy területet zárna el a kocsik elől. A központi sétálózóna kiterjedése Pesten a Nagykörút és a Duna által határolt terület lenne. Budán a Műegyetem környéke, azaz a belső Bartók Béla út, a Karinthy Frigyes út és a Duna háromszöge, továbbá a Gellérthegy, a Vár, a várlejtők, a környező parkok és a Víziváros területe. Az áruszállítás, a sürgősségi forgalom, a taxik korlátozott behajtása és a meglevő nagy garázsok megközelítése lehetséges maradna, ahogy a tömegközlekedés is tovább üzemelne.

A céljuk – ahogy fogalmaznak – újratervezni Budapestet autóról emberre.

Elviselhetetlen zöldfogyatkozás – Puzsér Róbert főpolgármester-jelölti munkaterve | Magyar Hang

A publicista a Sétáló Budapest programjával szállt be a főpolgármesteri posztért zajló kampányba. A 150 oldalas dokumentum legismertebb eleme a sétálózóna, de azon kívül komplex terveket is felvázol a fővárost érintő problémákra. Puzsér Róbertet eleinte a Jobbik és az LMP is támogatta, miután azonban nem vett részt az ellenzéki oldalon zajló – Karácsony Gergely győzelmével végződő – előválasztáson, mindkét párttal megszűnt ez a kapcsolat.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,708lájkolóTetszik
2,952követőKövetés
19,500feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A Fidesz nem jobboldali, hanem hatalomoldali – Magyar Hang-ajánló

Interjú Nádasdy Ádámmal, Csernák Jánossal, valamint a győri polgármesterjelöltekkel. Riport Gyöngyöspatáról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

„Az elvtelenségbe tartó járaton nincs végállomás”

Egyesülhet az LMP és a Párbeszéd? Megkérdeztük, mit szólna ehhez a zöldpárt három korábbi társelnöke, Szél Bernadett, Schiffer András és Hadházy Ákos.

Pénz semmiért