A fideszes polgármester megválasztása mellett érvelt az MSZP Hajdú-Bihar megyei elnöke, ezért pártja elnöksége lemondásra szólította fel

A fideszes polgármester megválasztása mellett érvelt az MSZP Hajdú-Bihar megyei elnöke, ezért pártja elnöksége lemondásra szólította fel

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Érdekes nyilatkozatra hívta fel a figyelmet a helyi ügyekkel foglalkozó, közösségi finanszírozásból működő Debreciner: Bódi Judit, az MSZP Hajdú-Bihar megyei elnöke, megyei listavezetője és a hajdúnánási ellenzéki összefogás képviselőjelöltje még szeptember 6-án, egy sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy a helyi ellenzék nem indít polgármesterjelöltet Hajdúnánáson; szavaiból pedig arra lehetett következtetni, azért, mert a kormánypárti polgármester sikeresebben tud forrásokat szerezni a városnak.

A Hajdúnánási Televízió Facebook-oldalára is felkerült videó szerint a szocialista politikus többek között arról beszélt: „Pontosan ismerjük Hajdúnánás önkormányzatának gazdasági helyzetét, és tudjuk, hogy azok az európai uniós források és fejlesztések, amelyek előttünk állnak, és számunkra is fontos, hogy megvalósuljanak, azok önerőből nem fognak teljesülni. Ehhez kormányzati döntésre, kormányzati akaratra van szükség. Azt gondoljuk, nem tehetjük ki a várost annak, hogy egy ilyen ellenséges hangulatot váltsunk ki. Mi innen azt kérjük a polgármestertől, hogy ezeket az elképzeléseket hajtsa végre, tegyen meg mindent annak érdekében, hogy megvalósuljanak ezek az elképzelések.”

A hírportál beszámolója szerint az eseményen szintén részt vett debreceni ellenzéki politikusok – Varga Zoltánt (DK), Mándi László (Momentum) és Jármi Péter (LMP) – mindhárman leszögezték, hogy nem támogatják Szólláth Tibor fideszes polgármester újraválasztását, meggyőződésük szerint Bódi Judit sem, mindössze félreérthetően fogalmazott.

A megyei jogú városok felében is nyerhet az ellenzék? | Magyar Hang

Indul az önkormányzati választási kampány, de mik az esélyek? Elemzőket kérdeztünk.

A Debreciner az üggyel kapcsolatban úgy értesült, hogy az MSZP országos elnökségének három nappal ezelőtti ülésén a párt vezetése a tisztségeiről való lemondásra szólította fel Bódi Juditot a kormánypárti polgármester támogatásaként is értelmezhető nyilatkozata miatt. A hírt Pallás György, az MSZP Hajdú-Bihar megyei alelnöke is megerősítette a hírportálnak. A beszámoló szerint Pallás úgy tudja, hogy az országos elnökség határozata Bódi képviselőjelöltségeit nem érinti. A megyei alelnök szavai alapján ugyanakkor – mint írják – úgy tűnik, az ügynek ezzel még nem feltétlenül van vége: „az országos elnökségnek az alapszabály szerint van joga akár a párttagság felfüggesztésére is, de végleges határozatot csakis a párt országos egyeztető és etikai bizottsága hozhat, például kizárással kapcsolatban” – magyarázta a Debrecinernek a politikus.

Egy nappal az MSZP országos elnökségének ülése után Bódi Judit újabb nyilatkozatot tett. A Hajdúnánási Televízió Facebook-oldalán szintén elérhető videóban a korábbi szavainak ellentmondva arról beszélt: „Lehetősége lesz a településeknek a következő időszakban arra, hogy közvetlenül európai uniós forrásokhoz jussanak. Tehát akinek elképzelése és lehetősége van, minden település kormányzati döntés nélkül tudja a fejlesztéseit megvalósítani. (…) Attól még minden fejlesztést végre lehet hajtani, hogy egy településnek ellenzéki vezetője vagy ellenzéki képviselő-testülete van.”

Ne féljünk a pártmentes önkormányzatiságtól! | Magyar Hang

Úgy érzem, hogy nem is nekem kellene érvelni, miért lenne ez jó, hanem a nyilvánvalóan rosszul működő pártos önkormányzatiság híveinek, hogy miért is van szükség a pártokra a településeken.

Azt nem tudni, ennek nyomán az MSZP vezetése változtat-e a korábbi döntésén – jegyzi meg a Debreciner cikke. A hírportál kereste az érintett Bódi Juditot és a Hajdú-Bihar megyei ügyekben tájékozott Gurmai Zitát is, ám közülük csak utóbbi ígért visszahívást, ami a cikk megjelenéséig nem történt meg.