HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld A beteg Zente...

A beteg Zente kezeléséhez szükséges összeg harmada már összejött

HIRDETÉS

Hozzávetőlegesen 220-250 millió forintnyi adomány már összejött a gerincvelői izomsorvadásban (SMA-1) szenvedő kisfiú, Zente kezeléséhez szükséges 700 millió forintból, alig három nap alatt – írja az Index.

HIRDETÉS

A család pénteki posztjából az is kiderül, hogy forint mellett fontban és euróban is érkeznek az adományok, azaz nemzetközivé bővült az adakozás. Az adományok ugyan folyamatosan érkeznek, de még messze van a kezeléshez szükséges teljes összeg. A napról napra gyengülő forint miatt a forintban érkező adományok sajnos egyre kevesebbet érnek. Annál is inkább fontos az összeg gyors összegyűjtése, mert a génterápián alapuló kezelés csak kétéves korig hatásos, Zente pedig februárban ünnepli második születésnapját.

A hírt meghallva Mága Zoltán hegedűművész Facebook-bejegyzésben közölte, hogy egymillió forinttal segíti Zente gyógyulását, s egyúttal felszólította a száz leggazdagabb magyart, hogy ők is járuljanak hozzá a kisfiú gyógykezeléséhez. Az önkormányzati választásokon induló polgármester-jelölteket is hasonló gesztusra kérte. A poszt alatti hozzászólások között Bajkai István fideszes politikus jelezte, hogy 500 ezer forintot utal a gyógykezelésre, illetve Rétság független polgármester-jelöltje – a pontos összeg megjelölése nélkül – közölte, hogy hozzájárul Zente kezeléséhez. Szerencsről a jelenlegi polgármester, Nyíri Tibor és egy független polgármester-jelölt, Farkas Kornél szintén jelezte hozzájárulását a drága gyógyszer beszerzéséhez, csakúgy, mint Bártfai Emese Monok polgármestere.

Egy szintén súlyos beteg kisfiú pedig elektromos kisautóját árverezi el, amelynek kikiáltási ára ötvenezer forint. Ezt az összeget szánja Zente gyógykezelésére.

Arról eddig nem érkezett hír, hogy a száz leggazdagabb magyar bármelyike is felajánlást tett volna a kisfiú gyógykezelésére.

HIRDETÉS

Az adományokat a következő számlaszámokon várják:
Összefogás Zentéért Alapítvány (OTP Bank Magyarország)
Számlaszám: 11731001-23120178
Nemzetközi számlaszám: HU06117310012312017800000000
SWIFT/BIC: OTPVHUHB

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,285lájkolóTetszik
2,709követőKövetés
17,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Tequilát Orbánnak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Bödőcs Tiborral és L. Ritók Nórával. Miskolci és szombathelyi választási riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Aláírásgyűjtés indult Borkai Zsolt elmozdítására

„Nevetségessé teszik az ország és a világ előtt azokat az értékeket, amikért hosszú évek óta küzdünk, dolgozunk, és amikre büszkék vagyunk" – áll abban a petícióban, amelynek célja Borkai Zsolt elmozdítása Győr éléről.

Apapat