A beteg Zente kezeléséhez szükséges összeg harmada már összejött

A beteg Zente kezeléséhez szükséges összeg harmada már összejött

Zente (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hozzávetőlegesen 220-250 millió forintnyi adomány már összejött a gerincvelői izomsorvadásban (SMA-1) szenvedő kisfiú, Zente kezeléséhez szükséges 700 millió forintból, alig három nap alatt – írja az Index.

A család pénteki posztjából az is kiderül, hogy forint mellett fontban és euróban is érkeznek az adományok, azaz nemzetközivé bővült az adakozás. Az adományok ugyan folyamatosan érkeznek, de még messze van a kezeléshez szükséges teljes összeg. A napról napra gyengülő forint miatt a forintban érkező adományok sajnos egyre kevesebbet érnek. Annál is inkább fontos az összeg gyors összegyűjtése, mert a génterápián alapuló kezelés csak kétéves korig hatásos, Zente pedig februárban ünnepli második születésnapját.

A hírt meghallva Mága Zoltán hegedűművész Facebook-bejegyzésben közölte, hogy egymillió forinttal segíti Zente gyógyulását, s egyúttal felszólította a száz leggazdagabb magyart, hogy ők is járuljanak hozzá a kisfiú gyógykezeléséhez. Az önkormányzati választásokon induló polgármesterjelölteket is hasonló gesztusra kérte. A poszt alatti hozzászólások között Bajkai István fideszes politikus jelezte, hogy 500 ezer forintot utal a gyógykezelésre, illetve Rétság független polgármesterjelöltje – a pontos összeg megjelölése nélkül – közölte, hogy hozzájárul Zente kezeléséhez. Szerencsről a jelenlegi polgármester, Nyíri Tibor és egy független polgármesterjelölt, Farkas Kornél szintén jelezte hozzájárulását a drága gyógyszer beszerzéséhez, csakúgy, mint Bártfai Emese Monok polgármestere.

Egy szintén súlyos beteg kisfiú pedig elektromos kisautóját árverezi el, amelynek kikiáltási ára 50 ezer forint. Ezt az összeget szánja Zente gyógykezelésére.

Arról eddig nem érkezett hír, hogy a száz leggazdagabb magyar bármelyike is felajánlást tett volna a kisfiú gyógykezelésére.

Az adományokat a következő számlaszámokon várják:
Összefogás Zentéért Alapítvány (OTP Bank Magyarország)
Számlaszám: 11731001-23120178
Nemzetközi számlaszám: HU06117310012312017800000000
SWIFT/BIC: OTPVHUHB

Címkék: adomány, SMA, Zente