HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Nyomoznak a K...

Nyomoznak a Karácsony Gergely rendezvényét megzavaró „trollcsónak” gazdái után

HIRDETÉS

Egyedi jellel való visszaélés gyanúja miatt indított nyomozást a BRFK a hangszórókkal felszerelt motorcsónak ügyében, amelyről megpróbálták megzavarni Karácsony Gergely a budai Trip rendezvényhajón tartott vasárnapi programbemutatóját.

HIRDETÉS

Mint ismert, vasárnap délután a jármű körözni kezdett a rendezvény hajó mellett a Dunán, és amikor Karácsony beszélni kezdett, a Fidelitas „Budapest nem cirkusz!” kampányára hajazó, hangos cirkuszi zene harsant fel a csónak orrára erősített hangszórókból. A hajóban hárman ültek, arcukat eltakarták, a jármű lajstromszámát pedig ragasztószalaggal fedték le. Ez utóbbival azonban bűncselekményt követtek el, hiszen a lajstromszám leragasztása olyan, mintha az autó rendszámát fedné el a tulajdonosa. A tettért akár három év szabadságvesztés is kiszabható.

Nem először igyekeztek ellehetetleníteni Karácsony Gergely rendezvényét. Szeptember 18-án a Margit körúton tartott sajtótájékoztatóján a vasárnap felcsendülő muzsika okozott kommunikációs problémát. Azt az akciót a Fidelitas nyíltan vállalta, az Index kérdésére azonban a vasárnapi csínytevéstől elhatárolódtak.

A hírportál mindeközben a motorcsónak nyomára bukkant a Római-parton egy hajótárolóban. A cég vezetője elmondta, hogy látta, amikor az arcukat eltakaró három ember vízre teszi a hangfalakkal felszerelt járművet. Elárulta, a vízirendészet kikötőről kikötőre járva kereste a csónakot, amit végül meg is találtak. További részleteket azonban a rendőrség nem árult el az üggyel kapcsolatban.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,106lájkolóTetszik
2,846követőKövetés
18,900feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Szátokat befogni nem kell félnetek? – Magyar Hang-ajánló

Szűcs Tamás-, Kincses Gyula-, Nemény András- és Gera Marina-interjú. Mi lesz a színházakkal? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Szülési fájdalmakkal a kilencnyilasért: pénteken kezdődik a darts legnagyobb ünnepe

Londonban három héten át dobálják a nyilakat a PDC világbajnokságán. A győztes majdnem 200 millió forinttal és egy kínzó hátfájással lesz gazdagabb.