HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Összegyűlt a ...

Összegyűlt a pénz a másfél éves Zente kezelésére

HIRDETÉS

Sikerült! Csodát tettetek! Köszönjük! – ezzel a Facebook-borítóképpel és egy bejegyzéssel jelezték, egyúttal köszönték meg az adakozóknak a másfél éves izomsorvadással küzdő Zente szülei, hogy összegyűlt a szükséges pénzösszeg. Ahogy arról két napja lapunk is beszámolt, a gerincvelői izomsorvadásban (SMA-1) szenvedő kisfiú kezeléséhez 700 millió forintra van szükség; az augusztus végén indított gyűjtéssel két nappal ezelőtt már sikerült hozzávetőlegesen 220-250 millió forintnyi adományt összegyűjteni.

HIRDETÉS

A felhívást nagyon sokan, köztük például Mága Zoltán hegedűművész is megosztotta; Facebook-bejegyzésben közölte, hogy egymillió forinttal segíti Zente gyógyulását, s egyúttal felszólította a száz leggazdagabb magyart, hogy ők is járuljanak hozzá a kisfiú gyógykezeléséhez. (Az önkormányzati választásokon induló polgármesterjelölteket is hasonló gesztusra kérte. A poszt alatti hozzászólások között Bajkai István fideszes politikus jelezte, hogy 500 ezer forintot utal a gyógykezelésre, illetve Rétság független polgármesterjelöltje – a pontos összeg megjelölése nélkül – közölte, hogy hozzájárul Zente kezeléséhez. Szerencsről a jelenlegi polgármester, Nyíri Tibor és egy független polgármesterjelölt, Farkas Kornél szintén jelezte hozzájárulását a drága gyógyszer beszerzéséhez, csakúgy, mint Bártfai Emese Monok polgármestere. Egy szintén súlyos beteg kisfiú pedig elektromos kisautóját árverezte el, amelynek kikiáltási ára ötvenezer forint volt.)

Zente- SMA 1 Baby

SIKERÜLT!!!!!MEGVAN!!!! Kérlek, ne utaljatok többet, mert az… alapítvány nem közhasznú, csak Zente kezelésére fordítható az oda beérkezett összeg ezért abból másnak adni NEM tudok! DE! Kérlek ne álljatok meg itt!!!! A folyamatban lévő liciteket rendezvényeket vigyétek végig!!! HAMAROSAN EGY POSZTBAN FELTESZEK KÉPEKET ÉS ADATOKAT A TÖBBI SMA-val ELŐ MAGYAR KISGYERMEKRŐL ÉS FELNŐTTRŐL .

A Hvg.hu beszámolója szerint az akció szeptember 17-én kezdett felpörögni, másnap 35 millió forinton álltak, hétfőn 421 millió forint, 82 ezer euro és csaknem 9500 font volt már a számlán. A kisfiúnak a világ talán legdrágább gyógyszerére és kezelésére gyűjtöttek, amely a család reményei szerint javít majd az állapotán.

– A kisfiú a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő pozitív elbírálásának köszönhetően néhány hónapos kora óta már kap egyfajta kezelést, melynek és a gyógytornának köszönhetően tud stabilan ülni, 25 percig képes a fejét tartani, jókedvű baba. A család most egy génterápiás kezelésre gyűjtött, ez kerül 700 millióba. A kezelést jelenleg csak az Egyesült Államokban lehet elvégezni, két éves kor alatt – írja a Hvg.hu.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,683lájkolóTetszik
2,808követőKövetés
18,400feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Minden hatalom megittasul önmagától – Magyar Hang-ajánló

Nagy Ervin-, Zsiday Viktor- és Timothy Garton Ash-interjú. Riport a szekszárdi cigánynegyedből. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Átszabnák a választási törvényt az önkormányzati választások tapasztalatai alapján?

A Blikk információi szerint az önkormányzati választás eredmények késztette arra a fideszes agytrösztöt, hogy dolgozni kezdjen a kormánypártok számára kedvező új szabályokon

Lemenni vidékre