HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Ismét Láng Zs...

Ismét Láng Zsolt polgármestert népszerűsítik közpénzből, az ellenzéknek nem jutott hely

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Miközben a Fővárosi Választási Bizottság két napja tiltotta el a fővárosi II. kerület önkormányzatát közpénzből történő kampányolástól, az önkormányzat újabb színes kiadványban népszerűsíti Láng Zsolt fideszes polgármestert. A Budai Napló néven megjelent kiadványt kedden dobálták be a postaládákba. Impresszuma szerint a felelős kiadó a II. Kerületi Önkormányzat, Polgármesteri Kabinet.

HIRDETÉS

Az 50 ezer példányban megjelent Budai Napló nem is hagy kétséget afelől, hogy az október 13-i önkormányzati választás kampányára állították össze. Címlapján jelzi, hogy a 2014 és 2019 közötti ciklus munkáját összegzi. A kiadvány címoldalán Láng Zsolt köszönti az olvasókat, beljebb a megvalósult választási ígéreteket összegzi összesen 15 oldalon. Az utolsón pedig az idei év eseményeiből válogatnak. Az anyagokhoz a képeket az önkormányzat Budai Polgár című lapjának archívumából merítettek.

Lapunk telefonon érdeklődött a kerület jegyzői titkárságán, ahol azt a tájékoztatást kaptuk, hogy nem érkezett egyelőre emiatt kifogás. Lapunk ezért kifogást jelentett be a Helyi Választási Bizottságnál (HVB).

Nagy csata, szoros eredmény várható a II. kerületben | Magyar Hang

A Fideszben csalódott polgárság szavazatai dönthetnek az önkormányzati választáson.

A kiadvány megjelenése azért vet fel kérdéseket, mert – ahogy írtuk – hétfőn tiltotta el a Fővárosi Választási Bizottság a kampányolástól a kerület önkormányzatát. A választási bizottság másodfokú határozata ugyanis jogsértőnek találta az előző, „13 éve együtt, Buda szívében” című kiadványt, amelyben a megvalósult fejlesztéseket Láng Zsolt fideszes polgármesterhez kötötték.

HIRDETÉS

Az ügy azért jutott el másodfokra, mert a Helyi Választási Bizottság első fokon hozott határozatát megfellebbezték. A HVB ugyanis nem találta jogsértőnek a kiadványt. Ezt változtatta meg a Fővárosi Választási Bizottság.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,702lájkolóTetszik
2,950követőKövetés
19,500feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A Fidesz nem jobboldali, hanem hatalomoldali – Magyar Hang-ajánló

Interjú Nádasdy Ádámmal, Csernák Jánossal, valamint a győri polgármesterjelöltekkel. Riport Gyöngyöspatáról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Kincses Gyula: minimum 500 milliárd forint pluszt kellene tenni az egészségügybe

Az orvosi kamara elnöke szerint az egészségügyi kiadások több mint 30 százalékát a betegek fizetik.

Ceausescu atombombája