HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Ismét Láng Zs...

Ismét Láng Zsolt polgármestert népszerűsítik közpénzből, az ellenzéknek nem jutott hely

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

Miközben a Fővárosi Választási Bizottság két napja tiltotta el a fővárosi II. kerület önkormányzatát közpénzből történő kampányolástól, az önkormányzat újabb színes kiadványban népszerűsíti Láng Zsolt fideszes polgármestert. A Budai Napló néven megjelent kiadványt kedden dobálták be a postaládákba. Impresszuma szerint a felelős kiadó a II. Kerületi Önkormányzat, Polgármesteri Kabinet.

Az 50 ezer példányban megjelent Budai Napló nem is hagy kétséget afelől, hogy az október 13-i önkormányzati választás kampányára állították össze. Címlapján jelzi, hogy a 2014 és 2019 közötti ciklus munkáját összegzi. A kiadvány címoldalán Láng Zsolt köszönti az olvasókat, beljebb a megvalósult választási ígéreteket összegzi összesen 15 oldalon. Az utolsón pedig az idei év eseményeiből válogatnak. Az anyagokhoz a képeket az önkormányzat Budai Polgár című lapjának archívumából merítettek.

HIRDETÉS

Lapunk telefonon érdeklődött a kerület jegyzői titkárságán, ahol azt a tájékoztatást kaptuk, hogy nem érkezett egyelőre emiatt kifogás. Lapunk ezért kifogást jelentett be a Helyi Választási Bizottságnál (HVB).

Nagy csata, szoros eredmény várható a II. kerületben | Magyar Hang

A Fideszben csalódott polgárság szavazatai dönthetnek az önkormányzati választáson.

A kiadvány megjelenése azért vet fel kérdéseket, mert – ahogy írtuk – hétfőn tiltotta el a Fővárosi Választási Bizottság a kampányolástól a kerület önkormányzatát. A választási bizottság másodfokú határozata ugyanis jogsértőnek találta az előző, „13 éve együtt, Buda szívében” című kiadványt, amelyben a megvalósult fejlesztéseket Láng Zsolt fideszes polgármesterhez kötötték.

Az ügy azért jutott el másodfokra, mert a Helyi Választási Bizottság első fokon hozott határozatát megfellebbezték. A HVB ugyanis nem találta jogsértőnek a kiadványt. Ezt változtatta meg a Fővárosi Választási Bizottság.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

35,663lájkolóTetszik
3,166követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nagyon súlyos és hosszú válság jön” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Róna Péterrel, Döbrentey Ildikóval és Levente Péterrel. Együtt kell élnünk a fenyegetéssel? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek