Ismét Láng Zsolt polgármestert népszerűsítik közpénzből, az ellenzéknek nem jutott hely

Ismét Láng Zsolt polgármestert népszerűsítik közpénzből, az ellenzéknek nem jutott hely

(Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Miközben a Fővárosi Választási Bizottság két napja tiltotta el a fővárosi II. kerület önkormányzatát közpénzből történő kampányolástól, az önkormányzat újabb színes kiadványban népszerűsíti Láng Zsolt fideszes polgármestert. A Budai Napló néven megjelent kiadványt kedden dobálták be a postaládákba. Impresszuma szerint a felelős kiadó a II. Kerületi Önkormányzat, Polgármesteri Kabinet.

Az 50 ezer példányban megjelent Budai Napló nem is hagy kétséget afelől, hogy az október 13-i önkormányzati választás kampányára állították össze. Címlapján jelzi, hogy a 2014 és 2019 közötti ciklus munkáját összegzi. A kiadvány címoldalán Láng Zsolt köszönti az olvasókat, beljebb a megvalósult választási ígéreteket összegzi összesen 15 oldalon. Az utolsón pedig az idei év eseményeiből válogatnak. Az anyagokhoz a képeket az önkormányzat Budai Polgár című lapjának archívumából merítettek.

Lapunk telefonon érdeklődött a kerület jegyzői titkárságán, ahol azt a tájékoztatást kaptuk, hogy nem érkezett egyelőre emiatt kifogás. Lapunk ezért kifogást jelentett be a Helyi Választási Bizottságnál (HVB).

Nagy csata, szoros eredmény várható a II. kerületben | Magyar Hang

A Fideszben csalódott polgárság szavazatai dönthetnek az önkormányzati választáson.

A kiadvány megjelenése azért vet fel kérdéseket, mert – ahogy írtuk – hétfőn tiltotta el a Fővárosi Választási Bizottság a kampányolástól a kerület önkormányzatát. A választási bizottság másodfokú határozata ugyanis jogsértőnek találta az előző, „13 éve együtt, Buda szívében” című kiadványt, amelyben a megvalósult fejlesztéseket Láng Zsolt fideszes polgármesterhez kötötték.

Az ügy azért jutott el másodfokra, mert a Helyi Választási Bizottság első fokon hozott határozatát megfellebbezték. A HVB ugyanis nem találta jogsértőnek a kiadványt. Ezt változtatta meg a Fővárosi Választási Bizottság.