HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Győztest hird...

Győztest hirdettek: Garancsi és Mészáros gyerekeinek cége 95 milliárdért építhet csarnokot a kézilabda-Eb-re

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Hiába vonta vissza az olimpiai pályázatot, a kormány ugyanolyan ütemben folytatja az építkezést, mintha hazánk a világ legnagyobb sporteseményére készülne. Ezúttal a 2022-es, Szlovákiával közös rendezésű férfikézilabda-Európa-bajnokságra készülő multifunkcionális csarnokra kiírt pályázaton hirdettek győztest. A IX. kerületbe, a Volán buszpályaudvar mellé tervezett létesítményt Garancsi István cége, a Market Építő Zrt. készítheti 78,7 milliárd forintért. De Mészáros Lőrinc gyermekeinek sem kell szomorkodnia, bár a budapesti épületre beadott pályázatuk elbukott, Tatabányán azért ők is építhetnek egy csarnokot 18,5 milliárdért.

Garancsiék építik az új terminált Ferihegyen | Magyar Hang

A budapesti építmény különlegessége, hogy annak megvalósítását eleinte nem is ismerte el a Kocsis Máté vezette Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ). Augusztus elején látott napvilágot a hír, hogy a fővárosba tervezett csarnok több mint 100 milliárd forintba kerülne. Az MKSZ közleményben hamis sajtókampányra hivatkozott, mint írták, Kocsi Máté még 2018 nyarán beszélt a lehetséges fejlesztésekről, a becsült összegek azonban nem egyetlen épületre vonatkoztak, hanem a Budapesten kívül infrastruktúrafejlesztés összességére: „Mindez a szövegkörnyezetből és a szöveg elemi szintű értelmezéséből mindenki számára kiderül.” Kocsis Mátéra hivatkozva az MKSZ hangsúlyozza, a rendezvény budapesti eseményeit a Papp László Sportarénában tartják majd.

Ehhez képest a rémhírek gyorsan valósággá váltak, a fővárosi csarnokra kiírt pályázatra első körben 115 és 160 milliárd forint közötti ajánlatok érkeztek. A kormány az ajánlatok láttán augusztus 23-án határozatban szabta meg a beruházás felső keretét, e szerint nettó 74 milliárd forintnál nem lehet drágább a csarnok. A döntés hatására hirtelen drasztikusan zuhanni kezdtek az ajánlati árak. Garancsi cége, a Market Zrt. az első körben még 153 milliárdért vállalta volna a munkálatokat, a kormányhatározat után már közel féláron, 78,7 milliárdért is elvégezte volna ugyanazt. Mészáros Lőrinc gyermekeinek cége, a Fejér-B.Á.L. Zrt. 115 milliárdról ment le 78,7-re, végül mégis hoppon maradt, a pályázaton az első kör egyik legmagasabb ajánlatát tevő Market Zrt. nyert.

A Mészáros gyerekek kapták a zánkai tábor felújítását | Magyar Hang

A Fejér-B.Á.L.-nak így maradt a jóval szerényebb tatabányai csarnok építése, amelyet 18,5 milliárd forintért húzhatnak fel a Szeivolt családhoz kötődő Építő- és épületkarbantartó Zrt.-vel közösen. A fővárosi helyszín mellett Debrecenben és Szegeden lesznek majd mérkőzések, a tatabányai csarnok tartalékként szerepel a tervekben.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,734lájkolóTetszik
3,481követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Néha inkább befogtam a számat” – Magyar Hang-ajánló

Trianon 100, interjú Gerendai Károllyal, vendégmunkások Balástyán. Keresse a Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek