Még mindig kerülnek kórházba szalmonellás gyerek Debrecenben

Még mindig kerülnek kórházba szalmonellás gyerek Debrecenben

Az iskola épülete (Fotó: samsoniskola.hu) Képünk illusztráció.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az elmúlt héten több mint nyolcvan, de a mostani héten is már tíznél többen kerültek kórházba Debrecenben szalmonellafertőzés gyanúja miatt. Lapunk is beszámolt már korábban arról, hogy a sajtóhírek szerint a hajdúsámsoni II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai lettek rosszul.

A Debreceni Egyetem sajtófőnöke az MTI-vel most azt közölte, hogy a szalmonellás betegek háromnegyede már elhagyhatta a Debreceni Egyetem gyermekklinikáját és a Kenézy Gyula egyetemi kórházat. M. Tóth Ildikó tájékoztatása szerint a héten több mint ötvenen mehettek haza és csökkenő tendenciát mutat az új betegek száma is. A kórházi ellátás alatt állók közül senki sincs súlyos, illetve életveszélyes állapotban.

A hajdú-bihari kormányhivatal már korábban étel- és tisztasági, illetve járványügyi diagnosztikai vizsgálatokat rendelt el az ügyben. Az érintett iskolai épületét is fertőtlenítették, de a konyhát nem zárták be.

54 gyerek került kórházba szalmonella gyanújával | Magyar Hang

Az

intézmény Facebook oldalán azt közölte, hogy a fenntartó Hit

Gyülekezete pénzbeli támogatást biztosít az érintetteknek. Azok

a szülők, akiknek a gyermeke több napon keresztül tartózkodott

kórházban, az igazolás bemutatása után húszezer forintot

vehetnek át. Emellett ötezer forint támogatást kaphatnak

gyógyszerek vásárlásához, akik megfelelően igazolják ezek

beszerzését.