HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Még mindig ke...

Még mindig kerülnek kórházba szalmonellás gyerek Debrecenben

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Az elmúlt héten több mint nyolcvan, de a mostani héten is már tíznél többen kerültek kórházba Debrecenben szalmonellafertőzés gyanúja miatt. Lapunk is beszámolt már korábban arról, hogy a sajtóhírek szerint a hajdúsámsoni II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai lettek rosszul.

A Debreceni Egyetem sajtófőnöke az MTI-vel most azt közölte, hogy a szalmonellás betegek háromnegyede már elhagyhatta a Debreceni Egyetem gyermekklinikáját és a Kenézy Gyula egyetemi kórházat. M. Tóth Ildikó tájékoztatása szerint a héten több mint ötvenen mehettek haza és csökkenő tendenciát mutat az új betegek száma is. A kórházi ellátás alatt állók közül senki sincs súlyos, illetve életveszélyes állapotban.

A hajdú-bihari kormányhivatal már korábban étel- és tisztasági, illetve járványügyi diagnosztikai vizsgálatokat rendelt el az ügyben. Az érintett iskolai épületét is fertőtlenítették, de a konyhát nem zárták be.

54 gyerek került kórházba szalmonella gyanújával | Magyar Hang

Az intézmény Facebook oldalán azt közölte, hogy a fenntartó Hit Gyülekezete pénzbeli támogatást biztosít az érintetteknek. Azok a szülők, akiknek a gyermeke több napon keresztül tartózkodott kórházban, az igazolás bemutatása után húszezer forintot vehetnek át. Emellett ötezer forint támogatást kaphatnak gyógyszerek vásárlásához, akik megfelelően igazolják ezek beszerzését.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,815lájkolóTetszik
3,789követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Fogy a levegő – Magyar Hang-ajánló

Interjú Ascher Tamással és Tompa Andreával. Abszurd komédia karanténra és drága tesztekre. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek