HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Trócsányi Lás...

Trócsányi László elhasalt a bizottsági meghallgatásán – A kormánynak erről is a bevándorlás jutott eszébe

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Könnyen lehet, hogy mégsem Trócsányi László lesz a következő magyar uniós biztos, az Európai Parlament jogi bizottsága ugyanis összeférhetetlenséget állapított meg. (Hasonló döntés született a román jelölt, Rovana Plumb esetében is.)

Ez most azt jelenti, hogy a jogi bizottság tájékoztatása alapján az Európai Parlament elnöke levelet küld Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság megválasztott elnökének, és arra kéri, hogy intézkedjen. Ennél többet nem javasol a szakbizottság, a döntés tehát von der Leyen kezében van.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Szergej Lagodinszki, a bizottság egyik alelnöke azt mondta tudósítónknak, hogy elvileg az is elképzelhető, hogy ismét Trócsányi László lesz a jelölt, és akkor ugyanezt az eljárást még egyszer le kell folytatni. Az alelnök azonban hangsúlyozta, hogy ez egy elméleti lehetőség.

Gyűlnek a felhők Trócsányi fölött? | Magyar Hang

Az biztos, hogy Trócsányi László jövő héten keddre tervezett meghallgatása (amelyet a Parlament külügyi bizottsága előtt, a neki javasolt portfólióval kapcsolatban tartanának) elmarad, illetve bizonytalan ideig elhalasztják.

HIRDETÉS

A mostani, zárt ajtók mögött tartott meghallgatás után Trócsányi László azt mondta, hogy a legjobb lelkiismerete szerint adott válaszokat, és neki az a legfontosabb – amit a felesége is mondott – hogy tükörbe tudjon nézni és nyugodtan tudjon aludni.

Trócsányi Lászlóval szemben az összeférhetetlenség az ügyvédi irodája és a magyar kormány közötti pénzügyi kapcsolatok miatt fogalmazódtak meg.

Frissítés:

HIRDETÉS

A Kormányzati Tájékoztatási Központ eléggé szűkszavúan reagált, és az állandó paneleket ismételgetve a bevándorlással mosta össze ügyet. – Az Európai Parlament bevándorláspárti képviselői nem tűrik el, hogy az új bizottságnak olyan tagja legyen, aki igazságügyi miniszterként szolgált, mikor Magyarország lezárta a határt a bevándorlók előtt – közölték. Sőt, hozzátették, hogy a „bevándorláspártiak azt szeretnék, ha a határokat megnyitnák a bevándorlók előtt, ahogyan az új baloldali olasz kormány megnyitja a kikötőket előttük”.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Arató László
Arató László
A Magyar Hang brüsszeli tudósítója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,899lájkolóTetszik
3,613követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Inkább a sírba vinném a titkomat – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Patríciával és Szikora Róberttel. Legyen-e alapjövedelem? Következménye lett leleplező cikksorozatunknak. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek