HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Trócsányi-ügy...

Trócsányi-ügy: A politikus menekült a sajtó elől

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Hiába várta 20-25 újságíró is az Európai Parlament jogi bizottságának zárt ajtók mögött zajló meghallgatása után Trócsányi Lászlót, a biztosjelölt menekülőre fogta. Brüsszeli tudósítónk beszámolója szerint csak annyit mondott gyorsan, hogy bent már minden kérdésre válaszolt, tiszta a lelkiismerete, majd angol és francia nyelvű közleményeket osztott ki. A féloldalas gépelt szövegen sem aláírás, sem fejléc, sem dátum nem volt, a kommunikációnak ez a formája meglehetősen furcsán hatott.

Ismerve már a tényt, hogy Trócsányi László elhasalt a bizottság előtt, amiért ügyvédi irodája pénzügyi kapcsolatban állt a kormánnyal, Szájer József állt ki a brüsszeli sajtó elé. Trócsányi László ezután is csak egy közleményt adott ki, amelyben jogi következményekkel fenyegette meg a jogi bizottság ellene szavazó tagjait, ezen döntés ellen azonban sehol sem lehet fellebbezni.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
Trócsányi László elhasalt a bizottsági meghallgatásán – A kormánynak erről is a bevándorlás jutott eszébe | Magyar Hang

Az ellenzéki politikusok nem voltak ennyire szűkszavúak. Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője úgy fogalmazott, „Trócsányi László bukása az Európai Parlament szakbizottságában több mint súlyos”. – Nem egyszerűen az illiberális állam jogi főépítésze bukott el személyesen, hanem a Nemzeti Együttműködés Rendszerének egészét gáncsolták el Európában. Orbán jelöltje ugyanis ezen a ponton még nem is a szakmai alkalmatlansága miatt bukik el, hanem azért, mert világossá vált: hazug és korrupt – közölte a szocialista politikus.

A Demokratikus Koalíció politikusa, Rónai Sándor hasonló véleményen volt. Ő is úgy értékelte, hogy Trócsányi elbukott. – Európában láthatóan megvannak a következményei annak, ha valaki otthon ilyen korrupciós ügyekbe keveredik. Orbán Viktor elbukott Európában, a FIDESZ elbukott Európában, ez egy nagyon jó hír mára – fogalmazott.

HIRDETÉS

Megkérdeztük Gyöngyösi Mártont is, a Jobbik EP-képviselője szerint „lehet, hogy a NER-ben a jog és a törvények uralma már nem számít, az etikáról pedig nem is hallottak, ám a világban a politikát és az üzletet külön szokás kezelni”. Azt azonban szomorúnak nevezte, hogy a szégyenpadon most nem csak ők ülnek egyedül, de Magyarországot is magukhoz láncolták. – Remélem, hogy mi, magyarok fel tudunk innen állni és meg tudjuk mutatni még a világnak, hogy a jóérzést ugyan üldözheti nálunk egy kormány, de mi a civilizált Európa részei szeretnénk maradni és nem akarunk a harmadik világ banánköztársaságainak szintjére lecsúszni” – mondta.

Trócsányi megszólalt – a kormánypártok nem reagálnak a valódi problémára | Magyar Hang

A momentumos Cseh Katalin és Donáth Anna közös közleményben hívta fel a figyelmet egy komoly ellentmondásra Trócsányi László állítása és nyilvánosságra került dokumentumok között. Trócsányi László ugyanis írásban állította, hogy 2014 és 2019 között a résztulajdonában lévő Nagy és Trócsányi ügyvédi iroda „nem vállalt kormányzati megbízásokat”. Ezt egyértelmű hazugságnak nevezték, hiszen 2018-ban a Nagy és Trócsányi Ügyvédi Iroda a Miniszterelnökséggel kötött szerződést, amely alapján egy paksi bővítésről szóló perben a magyar kormányt képviselte, és jogi tanácsadást is végzett a Miniszterelnökséget vezető miniszternek.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Arató László
Arató László
A Magyar Hang brüsszeli tudósítója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,927lájkolóTetszik
3,631követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Inkább a sírba vinném a titkomat – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Patríciával és Szikora Róberttel. Legyen-e alapjövedelem? Következménye lett leleplező cikksorozatunknak. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek