HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Nem ment el a...

Nem ment el a tárgyalásra az ORÖ-elnök, csak a választás után ül a vádlottak padjára

HIRDETÉS

Nem ment el péntek reggel a Nyíregyházi Törvényszékre a vesztegetés vádjával perbe fogott Balogh János. Az Országos Roma Önkormányzat elnökének védőügyvédje azt jelezte a bíróság felé, hogy védence fertőző betegségben szenved, és azt kérte a testülettől, hogy az tárgyalást napolják el október 13-a utánra. Ez meg is történt: az előkészítő ülés Balogh ügyében október 16-án lesz.

HIRDETÉS

Balogh János a szabolcsi Ibrányban önkormányzati képviselőként indul a helyhatósági voksoláson, míg fia, akit ugyancsak Balogh Jánosnak hívnak, a Lungo Drom színeiben indul a roma kisebbségi önkormányzati képviselőségért. Lapunk egyébként helyi forrásból úgy értesült, hogy Baloghot a nyíregyházi tárgyalás idején az ibrányi városházára látták bemenni.

Az ORÖ-elnöknek azért kell felelnie a törvény előtt, mert még 2018-ban fiktív kampányrendezvényeket akart lepapíroztatni egy helyi vállalkozóval. De ahogy Balogh János egy, a még korábbi Magyar Nemzet birtokába került hangfelvételen fogalmazott, ezek a gyűlések nem valósultak volna meg „csak papíron”. Ő viszont az Országos Roma Önkormányzat számlájáról utalt volna a vállalkozónak, aki a remélt visszaosztást követően megtarthatott volna hatszázezer forintot.

Új kihívói akadtak Farkas Flóriánnak | Magyar Hang

Egy roma közéleti szereplő szerint olyan mélyre süllyedt a roma érdekképviselet, hogy annak inkább nem kíván részese lenni.

Az „üzlet” végül nem köttetett meg, de a hangfelvételen az is szerepelt, hogy Balogh a tavalyi országgyűlési választásokon egyéniben a fideszes Vinnai Győzőt támogatja, később pedig megjegyezte azt is, kell neki a pénz, hogy „agitálni” tudja az embereket.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Tompos Ádám
Tompos Ádám
„Az igazság odaát, a valóság odakint van”

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,700lájkolóTetszik
2,809követőKövetés
18,400feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Minden hatalom megittasul önmagától – Magyar Hang-ajánló

Nagy Ervin-, Zsiday Viktor- és Timothy Garton Ash-interjú. Riport a szekszárdi cigánynegyedből. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Újabb szög a vidék koporsójában: megszűnik az agrár-felsőoktatás Szarvason

Babák Mihály hiába próbálta megmenteni a kart, a Fidesz leállította saját polgármesterét, így már csak szakképzésre és kutatásra lesz lehetőség a patinás intézmény falai között.

Kelj fel, és jaj?