HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Orbán Viktor:...

Orbán Viktor: Ne mondj rosszat fideszes társadról!

HIRDETÉS

Komolyan vehető ellenfél nélkül maradt a Fidesz, ezért egyre fontosabbá válik, hogy „Ne mondj rosszat fideszes társadról!” – erről beszélt Orbán Viktor a Fidesz kongresszusán, miután újraválasztották a párt elnökévé. Alelnök maradt Novák Katalin, Kubatov Gábor és Németh Szilárd, Gulyás Gergely helyére pedig Kósa Lajos került.

HIRDETÉS

– A magamfajta faluról jött és utcai harcok világához szokott férfiaknál az érzelgősség inkább a gyengeség jele, de a támogatás és a szeretet, amit tőletek kapok, mélyen megérint, sőt néha megrendít – így fogalmazott Orbán Viktor a Fidesz elnökévé választása utáni beszédében. A kormányfő ezután gyorsan hozzátette, hogy nem marad viszonzatlan senkinek a szeretete. A párton belüli bajtársiasságról beszélt, majd gyorsan áttért a lojalitásra.

Mint mondta, bárki tud lojális lenni a másikhoz, ha annak igaza van. – Hozzám is könnyű lojálisnak lenni, ha igazam van. A bajtársiasság több ennél, azt jelenti, hogy akkor is lojális vagyok hozzád, amikor tévedsz – mondta. És ugye ki nem tévedett még az elmúlt harminc évben. De a Fidesz – szavai szerint – összezárt, ezért vannak ők most fent, a „folyton egymást eláruló liberális baloldal” pedig ezért van lent.

Milyen érzés lesz a Fidesz 120. születésnapját ünnepelni? – Kongresszust tart a kormánypárt | Magyar Hang

Ezután igen érdekes részhez ért a miniszterelnök. Ronald Reagant idézte a politika 11. parancsáról, amit úgy fordított le, hogy „Ne mondj rosszat fideszes társadról!”. – Ezt még gyakorolnunk kell – fűzte hozzá. Orbán Viktor szerint ez egyre fontosabbá válik, hiszen egyre inkább komolyan vehető ellenfél nélkül maradnak. Ezért – ahogy fogalmazott – bölcs, bátor, igazságos és mértéktartó közösségre van szüksége, mert a hatalom és felelősség a természeténél fogva belemar a kapcsolatokba.

A kormányfő egyúttal előrevetítette a következő tíz év legfontosabb teendőit. Az egyik, hogy felszámolják a szegénységet, és vállalják, hogy mindenkinek lesz munkája, otthona, a gyerekeknek jár majd az étkezés. – Mi leszünk az a párt, amelyik elmondhatja magáról, hgoy felszámolta a szegénységet Magyarországon – mondta. Egy másik területet is említett, mégpedig a cigányság helyzetének rendezését. – Az előjelek biztatók, bár a romák világában sok minden megváltozott, de még ma is nehéz világ az – mondta. Személyesen Balog Zoltánnak mondott mindenesetre köszönetet, amiért megduplázódott a felsőoktatásban tanuló cigány fiatalok száma és egyre kisebb a munkanélküliség is köreikben.

HIRDETÉS

Természetesen a közelgő önkormányzati választások témáját sem hagyta ki a miniszterelnök, egyből azzal kezdve, hogy „egy Gyurcsányból két Gyurcsány lett, az egyik idehaza, a másik Brüsszelben gáncsolja a magyarok ügyét”. Azzal ekézte tovább az ellenzéket, hogy bár úgy tűnt, mintha elásták volna a csatabárdot, mára ott tartunk, mintha inkább egymást ásnák el. Nem mondta ki név szerint, de itt nyilvánvalóan a Karácsony Gergelyről kiszivárgott hangfelvételre utalt.

Orbán Viktor szerint sokan látják úgy, hogy szerencsés a csillagok állása, de akkor is dolgozni kell a győzelemért. – Mindenkit fel kell keresnünk, mindenkit el kell vinnünk szavazni – adta ki az utasítást, hozzátéve, hogy nagy győzelmet arathat a Fidesz, amit meg is érdemel.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,940lájkolóTetszik
2,832követőKövetés
18,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„A világ kezd totálisan meghülyülni” – Magyar Hang-ajánló

Presser Gábor- és Stefano Bottoni-interjú. Riport a határról és az épülő tiszaújvárosi konténervárosról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Szétosztja a hivatali autókat Pikó András

Józsefváros polgármestere azt mondja, nincs szükségük hét járműre.

1984