HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Egy lépésre a...

Egy lépésre az erőszaktól – mondja Orbán egykori minisztere

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Élesen kritizálta Pálinkás József, az első Orbán-kormány oktatási minisztere Hende Csabát, aki Szombathelyen egy lakossági fórumon a „hazaáruló” szó kiabálására vette rá a közönséget. Pálinkás József véleményét – miután zárt körben megosztotta – érdeklődésünkre lapunknak is kifejtette.

Pálinkás – aki 2001 és 2002 között oktatási miniszter, 2015. január és 2018 júniusa között a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke volt – azt mondta: megdöbbentette a jelenet, az, hogy ilyen indulatos, érzelmeket kiváltó jelenség egyáltalán létrejöhetett. Még úgy is, hogy nem tudni, hogy a skandálást Hende Csaba kezdeményezte, vagy csak nem állította le – igaz, szerinte utóbbi is elgondolkodtató volna. – Az a hangulat csak egy lépésre van az erőszaktól – fogalmazott az atomfizikus professzor.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
Elég lesz az ellenzéknek, hogy a Fideszt belső harcok feszítik? | Magyar Hang

A Fidesz a történtek kapcsán az erről érdeklődő Index.hu-val azt közölte, hogy “a szombathelyi fórumon szóba kerültek Nemény András bevándorlást és betelepítési kvótát támogató mondatai, illetve az, hogy az a Frans Timmermans, aki korábban találkozott a szombathelyi ellenzéki jelölttel, éppen a fórum napján találkozott Soros Györggyel. A résztvevők ennek ismeretében fejtették ki véleményüket” – írták.

Pálinkás viszont arra hívta fel a figyelmet, hogy nem tud olyan magyar polgármesterről vagy polgármesterjelöltről, aki migránsokat akarna betelepíteni a településére. Az atomfizikus szerint ugyan politikai kampány zajlik, amikor a határok kitágulnak, de a szombathelyi fórumon elhangzottak messze vannak az igazságtól. Szerinte Hende Csabának – akit különben régóta ismer – el kellene gondolkodnia, hogy milyen módszerekkel kampányol.

HIRDETÉS
Pálinkás József: A „keresztény szabadság” értelmezhetetlen kifejezés | Magyar Hang

A szombathelyi lakossági fórumon történtekről először az LMP helyi szervezete tett közzé videót. A közönség soraiban foglalt helyet Balázsy Péter, a fidesz polgármesterjelöltje is.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,944lájkolóTetszik
3,639követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Inkább a sírba vinném a titkomat – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Patríciával és Szikora Róberttel. Legyen-e alapjövedelem? Következménye lett leleplező cikksorozatunknak. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek