HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Várhelyi Oliv...

Várhelyi Olivér lehet a magyar uniós biztos

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Várhelyi Olivért, Magyarország EU-hoz akkreditált nagykövetségének vezetőjét jelöli uniós biztosnak Orbán Viktor – így értesült több nyugat-európai sajtótermék és hírügynökség (Reuters, Politico, de Volkskrant) is. Mindez csak néhány órával azt követően történt, hogy Trócsányi Lászlóról az Európai Parlament jogi bizottsága ismét kimondta, összeférhetetlenség miatt alkalmatlan biztosi feladatok ellátására.

HIRDETÉS

Várhelyi Olivér személyét megerősítette Ursula von der Leyen szóvivője, aki hozzátette, hogy a bizottság elnöke elfogadta az új jelölt személyét.

Az Európai Parlament külügyi szakbizottsága holnap hallgatta volna meg portfóliójával kapcsolatban Trócsányi Lászlót. Ez elmarad, várhatóan október 14-én vagy 15-én lesz az új magyar jelölt meghallgatása, aki valószínűleg ugyanezt a területet, vagyis a szomszédság- és bővítéspolitikát fogja ellátni – amennyiben először a parlament jogi, majd külügyi bizottsága is támogatja.

Várhelyi Olivér 48 éves, a szegedi egyetemen (akkor még József Attila Tudományegyetem) végzett a jogi karon, nyolc éve dolgozik a brüsszeli állandó képviseleten, amelynek négy éve ő a vezetője.

HIRDETÉS
EP jogi bizottság: Trócsányi alkalmatlan – Megszólalt az érintett | Magyar Hang

Az EP jogi bizottsága egyébként hasonló megállapításra jutott Rovana Plumb román jelölttel kapcsolatban is. A kiszivárgott hírek szerint egyébként a románok is a saját vezető uniós diplomatájukat jelölik. (A biztosjelöltek közül a szlovén jelölt szintén ebből a pozícióból érkezik.)

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Arató László
Arató László
A Magyar Hang brüsszeli tudósítója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,688lájkolóTetszik
2,948követőKövetés
19,500feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A Fidesz nem jobboldali, hanem hatalomoldali – Magyar Hang-ajánló

Interjú Nádasdy Ádámmal, Csernák Jánossal, valamint a győri polgármesterjelöltekkel. Riport Gyöngyöspatáról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Orbán Viktor felköpött és alátolta az országot

Teszi mindezt azért, hogy inkább acsarkodjunk és ne azt nézzük, hogy a magyar állam számos szektorban a válság jeleit mutatja.