HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Városmajori t...

Városmajori tenisz: 180 millió forintot adtak az üzemeltetésért

A vevő a Valton Sec Kft. volt, a cég működését Rogán-Gaál Cecília is felügyeli

HIRDETÉS

Augusztus végén, szeptember elején érkezett meg az ajánlat az MTK tulajdonában lévő városmajori teniszpályák üzemeltetésére. A Valton Sec Kft. által kínált 180 millió forintos vételár mind a két eddigi tulajdonos, Hamar Gábor és Gécsek Tibor számára megfelelt, így a Budai Tenisz Centrumot üzemeltető cég gazdát cserélt. Az üzlet akkor válik teljessé, ha az új tulajdonos a Tenisz Projekt Kft.-t is megszerzi, ám erre utaló adatok még nem lelhetők fel. (A 180 millió forint megegyezik a Kft. alaptőkéjével, erről az összegről írt szeptember 20-án a HVG.)

HIRDETÉS

Informátorunk elmondta, a tárgyalások nem tartottak sokáig és „semmilyen kényszer nem áll” a megegyezés mögött. Az új tulajdonos a Valton Sec Kft., illetve annak fő résztulajdonosa, Bessenyei István. Az üzlet létrejöttét követően a tulajdonosváltáson átment cég felügyelőbizottságába bekerült Risztov Éva olimpiai bajnok úszó és a teniszedző Kaszás Benjámin mellett Rogán-Gaál Cecília is. Utóbbi esetleges más szerepvállalását sem megerősíteni, sem megcáfolni nem tudta informátorunk, de az tény, hogy Rogán Antal felesége nem ismeretlen a sportágban, hiszen első osztályú teniszezőként versenyzett a Balatonboglár színeiben, sőt a Testnevelési Egyetemen teniszedzői tanulmányokat is folytatott.

Mindenesetre egy dologra sokan kíváncsiak a tulajdonosváltást követően: vajon az új üzemeltető személye egyben azt is jelenti-e majd, hogy a Magyar Tenisz Szövetségtől kapnak műhelytámogatást, merthogy erre az elmúlt időszakban nem volt példa.

Hamar Gábor üzletember és az egykori kalapácsvető Európa-bajnok Gécsek Tibor három évvel ezelőtt állapodott meg az MTK-val a klub tulajdonában lévő Budai Tenisz Centrum üzemeltetéséről. A centrumot – többek között állami támogatásból – felújították, 2016-ban 51 818 500 forintot kapott a klub infrastrukturális támogatás címen. Az üzemeltetési jogra 20 éves szerződést kötöttek a felek. Az Excellent Game mérlegbeszámolójához fűzött melléklet szerint „nyoma van” 337 millió forint állami támogatásnak is – írja a 168 óra –, amiből energiahatékony, modern aluvázas sátorstruktúrákra költöttek.

HIRDETÉS

Mára sikerült olyan működési rendszert kialakítani a teniszcentrumban, hogy a 182 akadémista gyermek, valamint az MTK szakosztálya minden esetben lehetőséget kapott edzésre – az akadémisták előnyt élveznek még a klubtenisszel szemben is. A pályákat délelőtt 11 előtt és este 19 órát követően lehetett üzleti célból kibérelni.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,679lájkolóTetszik
2,806követőKövetés
18,400feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Minden hatalom megittasul önmagától – Magyar Hang-ajánló

Nagy Ervin-, Zsiday Viktor- és Timothy Garton Ash-interjú. Riport a szekszárdi cigánynegyedből. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Jogállamisági kérdésben vétózott Magyarország

Nem fog jogállamisági jelentést készíteni az Európai Bizottság a tagállamokról, mivel Magyarország és Lengyelország megvétózta az ezt célzó, egyébként minden más ország által támogatott előterjesztést. Varga Judit igazságügyi miniszter jelezte: ha kell, megtorpedózzák a költségvetést is.