HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Városmajori t...

Városmajori tenisz: 180 millió forintot adtak az üzemeltetésért

A vevő a Valton Sec Kft. volt, a cég működését Rogán-Gaál Cecília is felügyeli

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Augusztus végén, szeptember elején érkezett meg az ajánlat az MTK tulajdonában lévő városmajori teniszpályák üzemeltetésére. A Valton Sec Kft. által kínált 180 millió forintos vételár mind a két eddigi tulajdonos, Hamar Gábor és Gécsek Tibor számára megfelelt, így a Budai Tenisz Centrumot üzemeltető cég gazdát cserélt. Az üzlet akkor válik teljessé, ha az új tulajdonos a Tenisz Projekt Kft.-t is megszerzi, ám erre utaló adatok még nem lelhetők fel. (A 180 millió forint megegyezik a Kft. alaptőkéjével, erről az összegről írt szeptember 20-án a HVG.)

HIRDETÉS

Informátorunk elmondta, a tárgyalások nem tartottak sokáig és „semmilyen kényszer nem áll” a megegyezés mögött. Az új tulajdonos a Valton Sec Kft., illetve annak fő résztulajdonosa, Bessenyei István. Az üzlet létrejöttét követően a tulajdonosváltáson átment cég felügyelőbizottságába bekerült Risztov Éva olimpiai bajnok úszó és a teniszedző Kaszás Benjámin mellett Rogán-Gaál Cecília is. Utóbbi esetleges más szerepvállalását sem megerősíteni, sem megcáfolni nem tudta informátorunk, de az tény, hogy Rogán Antal felesége nem ismeretlen a sportágban, hiszen első osztályú teniszezőként versenyzett a Balatonboglár színeiben, sőt a Testnevelési Egyetemen teniszedzői tanulmányokat is folytatott.

Mindenesetre egy dologra sokan kíváncsiak a tulajdonosváltást követően: vajon az új üzemeltető személye egyben azt is jelenti-e majd, hogy a Magyar Tenisz Szövetségtől kapnak műhelytámogatást, merthogy erre az elmúlt időszakban nem volt példa.

HIRDETÉS

Hamar Gábor üzletember és az egykori kalapácsvető Európa-bajnok Gécsek Tibor három évvel ezelőtt állapodott meg az MTK-val a klub tulajdonában lévő Budai Tenisz Centrum üzemeltetéséről. A centrumot – többek között állami támogatásból – felújították, 2016-ban 51 818 500 forintot kapott a klub infrastrukturális támogatás címen. Az üzemeltetési jogra 20 éves szerződést kötöttek a felek. Az Excellent Game mérlegbeszámolójához fűzött melléklet szerint „nyoma van” 337 millió forint állami támogatásnak is – írja a 168 Óra –, amiből energiahatékony, modern aluvázas sátorstruktúrákra költöttek.

Mára sikerült olyan működési rendszert kialakítani a teniszcentrumban, hogy a 182 akadémista gyermek, valamint az MTK szakosztálya minden esetben lehetőséget kapott edzésre – az akadémisták előnyt élveznek még a klubtenisszel szemben is. A pályákat délelőtt 11 előtt és este 19 órát követően lehetett üzleti célból kibérelni.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,294lájkolóTetszik
3,041követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Rá kell venni az embereket, hogy gondolkodjanak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Lászlóval, Nényei Pállal, Erős Antóniával és Szellő Istvánnal. Portré Varga Mihályról. Keresse a lapot az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Tisztelet Hodász Andrásnak

Merészelte az igazi krisztusi tanítást hangosan kimondani – a felheccelt „fehér, keresztény, heteró” népeknek. Nem is bocsátották meg neki.