Megszüntette a Pikó András kampánycsapata ellen indított nyomozást a rendőrség

Megszüntette a Pikó András kampánycsapata ellen indított  nyomozást a rendőrség

Pikó András (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megszüntette a nyomozást a rendőrség a Pikó András józsefvárosi közös ellenzéki polgármester-jelölt kampánycsapata ellen - közölte a Hvg.huA Budapesti Rendőr-Főkapitányság a lap kérdésére korábban csak annyit írt, hogy ügydöntő határozatot hoztak, annak tartalmát azonban addig nem kommunikálják, amíg azt nem kézbesítették a címzettnek – jelen esetben a józsefvárosi választási irodának. A portál értesülése szerint azonban a határozatban az szerepel, hogy a rendőrség megszüntette a nyomozást.

A Hvg megkérdezte a józsefvárosi Helyi Választási Irodát is, de választ nem kaptak. A kormánypárti Magyar Nemzetnek viszont válaszolt a testület: elismerték a nyomozás megszüntetését, de hangsúlyozták, hogy a határozat nem jogerős. Ezért kérvényezik a rendőrségi vizsgálat folytatásának elrendelését, mivel „megítélésük szerint a hatóság számos körülményt nem vizsgált kellő körültekintéssel, vagy figyelmen kívül hagyott".

Pikó András: Pofon vágott bennünket a valóság | Magyar Hang

Nem hagyhatjuk magunkat megfélemlíteni - erről beszélt Pikó András a kampányközpontjában zajlott házkutatás után. Az ellenzék józsefvárosi polgármesterjelöltje szerint azért kerülhettek célkeresztbe, mert a Fidesz olyan támogatottsági adatokat mért a kerületben, amelyek a kormánypártot is meglepték. Részletek a Magyar Hang szeptember 20-i (2019/38.) számában megjelent interjúból!

Pikó András VIII. kerületi ellenzéki polgármesterjelölt kampányközpontját szeptember 11-én szállták meg a rendőrök. A házkutatást azért tartották, mert a Magyar Nemzet egy fénykép alapján Pikóékat választási csalással vádolta.