HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Simonka feles...

Simonka feleségét és unokahúgát megvádolta az ügyészség

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Családját is belerángatta üzelmeibe Simonka György fideszes országgyűlési képviselő. A 24.hu írt arról, hogy az ügyészség Simonka feleségét ötödrendű, míg unokahúgát hatodrendű vádlottként vonná felelősségre költségvetési csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt.

Simonka György megszólalt az ellene zajló eljárásról | Magyar Hang

Következetesen állítom, hogy semmilyen bűncselekményt nem követtem el – az ATV.hu vette észre, hogy ezt írta ki nemrég Simonka György a Facebookra. Ismert, a fideszes politikus mentelmi jogát már felfüggesztette az Országgyűlés, nyár végén pedig ellene és 32 társa ellen vádat emelt az ügyészség bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt.

A portál által megismert vádirat szerint ők több olyan gazdasági társaságban is tulajdonosok vagy tisztségviselők voltak, amelyek az ügyészség szerit részét képezték annak a céghálónak, ami segítségével Simonkáék végrehajtották a költségvetési csalásokat. A képviselő neje cégvezető is volt abban a Magyar Termés TÉSZ Kft.-ben, amelynek tevékenysége a politikus 32 társa elleni vádemelés középpontjában áll. A portál forrásai szerint különben Simonka 77 éves édesanyja is az ügyészség látókörébe került, aki szintén tulajdonos volt több gyanús tevékenységű társaságnak. Előfordult, hogy – egy vélhetően valótlan céges kölcsönügyletből fakadóan – a személyes bankszámlájára érkezett egy közel 30 millió forintos utalás egy külföldi társaságtól. Ennek ellenére az asszonnyal szemben nem emeltek vádat, mert az ügyészség úgy ítélte meg, hogy nem vett részt a bűnszervezet működtetésében.

Zsarolási ügyben lehet érintett a kólabojkottal elhíresült fideszes politikus | Magyar Hang

Korrupciós bűncselekmények gyanúja miatt folytat eljárást a Központi Nyomozó Főügyészség Jász-Nagykun-Szolnok megye 4. számú választókerületében, vagyis a fideszes Boldog István körzetében – adta hírül Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, aki Csányi Tamás jobbikos képviselővel együtt tartott kedden sajtótájékoztatót.

Simonka és társai ellen bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt emeltek vádat, mivel összesen 1,4 milliárd forint kárt okoztak. A Magyar Narancs írt arról, hogy Simonkára nyolc és fél év fegyházbüntetést és teljes vagyonelkobzást kértek. A politikus büntetőpere a 24.hu szerint januárban kezdődik a Fővárosi Törvényszéken.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,564lájkolóTetszik
3,459követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Mostoha

Valótlanul állítottuk, hogy családunkban minden rendben van. A valóság ezzel szemben az, hogy semmi sem volt rendben.