HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Karácsony Ger...

Karácsony Gergely: Ennek a világnak vége

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Szomorú lenne, de állítása szerint feljelentést tenne Karácsony Gergely akkor is, ha az elmúlt évekből olyan problémás fővárosi szerződésre bukkanna, amelyben a szocialisták érintettek. Az ellenzéki pártok, így az MSZP támogatását is bíró főpolgármester-jelölt azt is mondta, hogy Tarlós és Orbán magánbirtokként kezeli a várost, de ennek a világnak vége. Karácsony Gergely a választások közeledtével a Magyar Hangnak adott interjújában beszélt elképzeléseiéről, és arról is, hibáztatná-e Puzsér Róbertet, ha nem nyerne október 13-án.

HIRDETÉS

Részletek a Magyar Hang október 4-i (2019/40.) számában megjelent interjúból!

– Kapóra jött a kiszivárgott hangfelvétel ahhoz, hogy egy kicsit távolítsa magát a szocialista párttól azoknál a szavazóknál, akik nem tartják magukat baloldalinak?
– Nem akarok senkitől távolodni, minden változást akaró budapesti jelöltje vagyok. De annyi haszna bizonyosan van a dolognak, hogy akiknek kétségei lettek volna, azok is biztosak lehetnek benne: gyűlölöm és irtom a korrupciót.

– Amennyiben megválasztják, kezdeményez egyeztetést Orbán Viktorral?
– Persze, hisz dolgunk van egymással.

HIRDETÉS

– Mit mondana először a kormányfőnek?
– Azt, hogy a budapestiek engem bíztak meg a város vezetésével, és azt várják tőlem, képviseljem az érdekeiket, és ehhez partnereket keressek. Lehet tudni, mit gondolok a kormány politikájáról, de új alapokra kell helyezni a kormány és a főváros viszonyát.

Karácsony Gergely Brüsszelben: pénzről tárgyaltam, migránsokról nem | Magyar Hang

– Reálisnak tartja ezt a jelenlegi, háborús retorikával átitatott helyzetben?
– Miért ne? Nekem nincs háborús retorikám. Amiket én mondok, azok tények. (…) A Fideszre úgy tekintek, mint egy gonosz, de érdekvezérelt gépezetre, nekik nem érdekük, hogy feszült, háborús viszony alakuljon ki a fővárossal. Nem hiszem azt, hogy a választás estéjén Orbán Viktor majd a homlokára csap, hogy „Ez a Gergő milyen rendes srác!”, de ők is tudják: nem szállhatnak szembe a budapestiek akaratával és érdekeivel

Miért tartja magát jobbnak Tarlós Istvánnal? Miként akar meggyőzni egy jobboldali választót? Hogyan van az, hogy már most uniós pénzeket ígér, miközben még nincs is kész az EU következő költségvetése? Mit tenne, ha olyan szerződést találna a fővárosban, amely a Fidesz-MSZP együttműködést takar? Kitől visz el Puzsér Róbert szavazatokat? Kit hibáztat majd, ha elveszíti a választást? Mi lenne az első intézkedése főpolgármesterként? Milyen kerítést bontana le?

Felkértük interjúra természetesen Tarlós István főpolgármestert is, de válaszra sem méltatta lapunkat. A Karácsony Gergellyel, illetve Puzsér Róberttel készült teljes interjúnkat elolvashatja a Magyar Hang október 4-én megjelent 2019/40. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/40. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,803lájkolóTetszik
3,050követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Sokk, lincshangulat, hergelés – Magyar Hang-ajánló

Páros Interjú Pálinkás Józseffel és Magyar Bálinttal, beszélgetés Hadházy Ákossal, valód nemzeti konzultáció. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Flaszter 78. – Koronavírus: Kitört a pánik, üresek a polcok

Dévényi István e heti vendégei: Szalai Szabolcs, a Jövő TV főszerkesztője és Lukács Csaba, a Magyar Hang lapigazgatója.

Ferenc pápa gyengélkedik