HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld „Minek bűnözz...

„Minek bűnözzek, amikor itt már mindent elloptak?”

HIRDETÉS

Tarnabodon eggyel több polgármesterjelölt indul a választáson, mint ahány falloszrajz éktelenkedik a községháza falain. Ebből is látszik, hogy a dél-hevesi faluban protesthangulat van. Eredetileg heten indultak rá a húsz éve hivatalban lévő faluvezetőre, ám két jelöltet elutasítottak, egy pedig visszalépett, így aztán öten maradtak játékban. Hogy mi volt a nagy nekibuzdulás oka, amely eredményeképpen akár nyolc jelöltje is lehetett volna a közel 800 fős falunak, arra legalább féltucatnyian csak annyit mondtak: nézzek szét Tarnabodon, és meglátom.

HIRDETÉS

Amikor keresztülhaladtam a településen, legalább négyszer éreztem úgy, hogy a falu végére értem, csak elfelejtették kitenni a közigazgatási határt jelző táblát. De minden egyes alkalommal kiderült, tévedtem. A hatalmas szemétkupacok nem a falu végét jelezték, és becsapott az is, hogy sok helyütt már csak térdmagasságban álltak a házak vályogfalai, viszont embernagyságúak voltak az ecetfák. Egyszerűen csak arról van itt szó, hogy komplett utcák ürültek ki, mert lakóik elhagyták egykori otthonaikat, ezért aztán jó néhány ház is az enyészeté lett. Itt a fel-feltámadó szél sem az avart fújja: vagy a kerítésekre teregetett ruhákat görgeti a járdán, vagy a megtépázott villanyvezetékeket, esetleg az elrongyolódott zászlót a polgármesteri hivatal falán.

Már a püspök is tudta, hol osztják a drogot, a rendőrség mégsem tett semmit | Magyar Hang

Sodorja a szél az egyik polgármesterjelölt, Németh László plakátját is, amelyen többek között ilyen programpontok szerepelnek: „kisfalunk arculatának megtisztítása”, „ifjúság, illetve a jövő gyermekei oktatásának színvonalas támogatása”, valamint „a falu bűnmegelőzési stratégiájának kiépítése”. A többi indulónak nincs is plakátja. Amikor erről kérdezem egy másik jelölt névtelenséget kérő hozzátartozóját, azt mondja: „Itt nincs plakát, itt nincs semmi.”

(…)

Mit várnak a helyiek a leendő polgármestertől? Miért indulnak ilyen sokan? Mit tenne a jelenlegi polgármester? Miért nem ért egyet azzal, hogy büntetett előéletűek is indulhatnak? A válaszokat keresse a Magyar Hang október 4-én megjelent 2019/40. számában!

HIRDETÉS

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/40. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Tompos Ádám
Tompos Ádám
„Az igazság odaát, a valóság odakint van”

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,644lájkolóTetszik
2,795követőKövetés
18,400feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Minden hatalom megittasul önmagától – Magyar Hang-ajánló

Nagy Ervin-, Zsiday Viktor- és Timothy Garton Ash-interjú. Riport a szekszárdi cigánynegyedből. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek