HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Trócsányi hel...

Trócsányi helyére női jelöltet is várnak Orbán Viktortól

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Magyarország is nevezzen meg egy női biztosjelöltet az elbukott Trócsányi László helyére – a Magyar Hang információi szerint most erre vár Ursula von der Leyen. Az Európai Bizottság leendő elnöke ugyanis veszélyben érzi a férfi és női biztosok közötti egyenlő arányt, márpedig erre még a kezdetekben ígéretet tett.

Lapunk információi szerint éppen a nemek aránya állhat a hátterében annak, hogy felmerült a magyar, és a szintén elbukott román biztosjelölt portfóliójának cseréje. A változásokról egyébként már csütörtökön az Index Eurologus blogja is beszámolt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Emlékezetes, Ursula von der Leyen elsőre teljesítette a magyar kormány kérését, Trócsányi László lehetett volna a bővítési és szomszédságpolitikai poszt betöltője, azonban őt az Európai Parlament jogi bizottsága alkalmatlannak találta bármilyen biztosi portfólió ellátására. Az ok elsősorban Trócsányi ügyvédi irodája és a magyar kormány közötti üzleti viszony. Ezzel párhuzamosan ugyancsak alkalmatlan lett biztosnak a román jelölt, Rovana Plumb, aki a közlekedési tárca várományosa volt.

Trócsányi László elhasalt a bizottsági meghallgatásán – A kormánynak erről is a bevándorlás jutott eszébe | Magyar Hang

Ursula von der Leyen új jelölteket kért, Orbán Viktor ekkor nevezte meg Várhelyi Olivért, Magyarország EU-hoz akkreditált állandó képviseletének vezetőjét. A románok két nevet adtak le, egy férfiét és tartalékba egy nőét. Információink szerint Ursula von der Leyen egyrészt Orbán Viktortól várna egy női jelöltet, másrészt pedig egy olyan forgatókönyvön gondolkozik, hogy a románoktól a női jelöltet fogadná el, viszont neki adná a fajsúlyosabb bővítési területet. Ebben az esetben Várhelyi Olivér közlekedési biztos lenne. A kivárást támasztja alá az is, hogy von der Leyen kedden már találkozott Várhelyi Olivérrel, azonban elmaradt az ilyenkor szokásos bejelentés, hogy a magyar jelölt valóban jelölt.

HIRDETÉS

Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője azt mondta, hogy ezek a hírek hozzá is eljutottak a megválasztott bizottsági elnök környezetéből. Döntés még nincs, de már csak egy-két napja van dűlőre vinni a dolgot von der Leyennek, ugyanis az új jelölteknek is át kell esniük az alkalmassági vizsgálaton és meg kell szervezni a parlamenti bizottsági meghallgatásukat. Ebben a hónapban pedig szavazni kell a testületről az Európai Parlament plenáris ülésének.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Arató László
Arató László
A Magyar Hang brüsszeli tudósítója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,958lájkolóTetszik
3,641követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek