HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Trócsányi hel...

Trócsányi helyére női jelöltet is várnak Orbán Viktortól

HIRDETÉS

Magyarország is nevezzen meg egy női biztosjelöltet az elbukott Trócsányi László helyére – a Magyar Hang információi szerint most erre vár Ursula von der Leyen. Az Európai Bizottság leendő elnöke ugyanis veszélyben érzi a férfi és női biztosok közötti egyenlő arányt, márpedig erre még a kezdetekben ígéretet tett.

HIRDETÉS

Lapunk információi szerint éppen a nemek aránya állhat a hátterében annak, hogy felmerült a magyar, és a szintén elbukott román biztosjelölt portfóliójának cseréje. A változásokról egyébként már csütörtökön az Index Eurologus blogja is beszámolt.

Emlékezetes, Ursula von der Leyen elsőre teljesítette a magyar kormány kérését, Trócsányi László lehetett volna a bővítési és szomszédságpolitikai poszt betöltője, azonban őt az Európai Parlament jogi bizottsága alkalmatlannak találta bármilyen biztosi portfólió ellátására. Az ok elsősorban Trócsányi ügyvédi irodája és a magyar kormány közötti üzleti viszony. Ezzel párhuzamosan ugyancsak alkalmatlan lett biztosnak a román jelölt, Rovana Plumb, aki a közlekedési tárca várományosa volt.

Trócsányi László elhasalt a bizottsági meghallgatásán – A kormánynak erről is a bevándorlás jutott eszébe | Magyar Hang

Ursula von der Leyen új jelölteket kért, Orbán Viktor ekkor nevezte meg Várhelyi Olivért, Magyarország EU-hoz akkreditált állandó képviseletének vezetőjét. A románok két nevet adtak le, egy férfiét és tartalékba egy nőét. Információink szerint Ursula von der Leyen egyrészt Orbán Viktortól várna egy női jelöltet, másrészt pedig egy olyan forgatókönyvön gondolkozik, hogy a románoktól a női jelöltet fogadná el, viszont neki adná a fajsúlyosabb bővítési területet. Ebben az esetben Várhelyi Olivér közlekedési biztos lenne. A kivárást támasztja alá az is, hogy von der Leyen kedden már találkozott Várhelyi Olivérrel, azonban elmaradt az ilyenkor szokásos bejelentés, hogy a magyar jelölt valóban jelölt.

Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője azt mondta, hogy ezek a hírek hozzá is eljutottak a megválasztott bizottsági elnök környezetéből. Döntés még nincs, de már csak egy-két napja van dűlőre vinni a dolgot von der Leyennek, ugyanis az új jelölteknek is át kell esniük az alkalmassági vizsgálaton és meg kell szervezni a parlamenti bizottsági meghallgatásukat. Ebben a hónapban pedig szavazni kell a testületről az Európai Parlament plenáris ülésének.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Arató László
Arató László
A Magyar Hang brüsszeli tudósítója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,709lájkolóTetszik
2,810követőKövetés
18,400feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Nincs két Fidesz – Magyar Hang-ajánló

Tarlós István-, Péterffy Attila- és Kaláka-interjú, riport az ország egyik legszegényebb településéről. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Flaszter 65. – Hogy lett a Nélküledből antiszemita uszítás?

Dévényi István vendégei: Ónody-Molnár Dóra, a 168 Óra munkatársa és Lakner Dávid, a Magyar Hang újságírója.