Újabb kiszivárgott felvétel az ellenzékről – fehér poros zacskó, furcsa pénzügyek

Újabb kiszivárgott felvétel az ellenzékről – fehér poros zacskó, furcsa pénzügyek

Gajda Péter és csapata, mások mellett Lackner Csaba (Fotó: Gajda Péter Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Teljes erővel dübörög a kampány, ezúttal a HírTV hozott nyilvánosságra egy kép- és hangfelvételt, amelyen állításuk szerint – mások mellett – Lackner Csaba, kispesti szocialista képviselő látható és hallható. Úgy írnak róla, mint az MSZP-s Gajda Péter kispesti polgármester embere, aki másokkal közpénzek megcsapolásáról, visszaosztásáról és az abból vásárolt külföldi luxusvillákról beszélget.

A videóban bemutatottak szerint a férfi egy zacskó fehér port fog a kezében, először egy ventilátornál szárítja, majd – a narrátor szerint – egy bankkártyával csíkokat húz belőle. Ez utóbbi egyébként nem látszik egyértelműen.

A

csatorna szerint több órányi hangfelvételük van, amelyen Lackner

Csaba is beszél. Elhangzik például az, hogy vannak emberek, akik

szerint „ha te évente nem keresed meg a százmillió forintot,

akkor hülye vagy”. Illetve egy olyan mondat is, miszerint „az

aki jól csinálja, az igazából nem a büdzséből veszi el, hanem

olyan emberekkel köt szerződést, meg olyan eladások vannak,

ahonnan külső vállalkozóktól jön vissza”. A narrátor szerint

Lackner Csaba arról is beszél, hogy több mint négyszer annyi

pénzt keres havonta, mint a valós, bevallott jövedelme.

Az egyelőre csak néhány perces anyagra az MSZP még nem reagált. Gajda Péter, Kispest jelenlegi és az ellenzéki pártok támogatása mellett újrázni készülő polgármestere azonban nem sokkal később egy élő Facebook videót tett közzé Karácsony Gergellyel, az ellenzék közös főpolgármester-jelöltjével. Ennek végén annyit mond a kampányról, hogy „eddig csöndben folyt”, de elkezdődött a szokásos utolsó heti „mocskolódás és sárdobálás”, ami elérte őket is.

Az Index megkeresésére a polgármester azt mondta, hogy nem ismerte fel a felvételen Lackner Csabát, szerinte nem a képviselő látható rajta, bár csak laptopon nézte a videót, nem tévében. – Ez egy szépen felépített lejárató kampány – jelentette ki, de azért felveszi a kapcsolatot a megnevezett politikussal, és megkérdezi tőle, hogy mit szól mindehhez. Lackner Csabát is megkereste a portál, aki nem emlékszik arra, hogy ilyeneket mondott volna bármikor, ahogy arra sem, hogy kokainozott volna.