Puzsér: A Fidesz és a NER csak az ellenzékével együtt bukhat meg

Puzsér: A Fidesz és a NER csak az ellenzékével együtt bukhat meg

Puzsér Róbert a Lánchídon megtartott rendezvényükön. (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Nem férünk össze a kokainista, pszichopátiás, maffiaszerűen működő politikai elittel. Sem azokkal, akik épp most fosztják ki az országot, sem azokkal akik 2002 és 2010 közt zajló úgynevezett kormányzásukkal kétharmados Orbán-korszakot okoztak – erről beszélt Puzsér Róbert szombaton délután a Lánchídon megtartott rendezvényükön. A helyszín szimbolikus, hiszen a független főpolgármester-jelölt programjának szerves része, hogy a Lánchíd ne az autósoké, hanem a gyalogosoké legyen.

A publicista saját magáról és csapatáról úgy beszélt, mint akik különböznek a politikai osztályoktól, átláthatóan működnek, civilek és nem a politikából akarnak élni. – Nem a hatalomhoz hazudunk ügyet, hanem van egy ügyünk, és ahhoz kérünk hatalmat – mondta.

A jelenlegi állapotokon bemutatva elképzelését úgy fogalmazott, hogy nem kérnek a „narancs és a vörös hamis dilemmájából”, a „két rémkurzusból”, amelyek tönkretették Magyarországot. Az elitváltás, az elmúlt harminc év rendszerének megdöntése a céljuk. – A Fidesz és a nemzeti együttműködés rendszere csak ellenzékével együtt bukhat meg, minden más esetben túlél, és még erősebben, még megszállottabban tér vissza. Ez az elmúlt harminc év története – mondta, hozzátéve, hogy ők ennek alternatíváját akarják megképezni.

Érdekesség, hogy fővárosi politikai elitet mindig, és ezúttal is hevesen támadó Puzsér Róbert ezúttal nem mondta ki konkrétan sem Tarlós István főpolgármester, sem pedig az ellenzék jelöltjeként induló Karácsony Gergely nevét, csak utalt az általuk megtestesített oldalakra.

Puzsér Róbert: Karácsony fontosabb pillére az Orbán-rendszernek, mint Tarlós | Magyar Hang

A

változás Puzsér Róbert szerint nem egy választási győzelemmel

kezdődik, hanem azzal, hogy igény teremtődik rá.

– Az

a nyomorult igazság, hogy erre jelenleg nincs igény – mondta.

Márpedig szerinte meg kell győzni a budapestieket, hogy belvárosi

dugók nélkül is van élet, hogy a Lánchíd nem autóút, hogy a

város nem cella, hanem az otthonunk.

Úgy véli, a jövő vasárnapi választáson elért eredményüknek az lesz a jelentősége, hogy megmutatják: vannak akik igényt tartanak az ország és a város átformálására. – Én nem akarok főpolgármester lenni, de készen állok, hogy egy nap vállaljam az ezzel járó felelősséget – fűzte hozzá.