HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Továbbra is a...

Továbbra is az önkormányzat embereit használják a Fidesz kampányában Bicskén

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Felpörögtek az események Bicskén e heti cikkünk nyomán. Amint azt a napokban lapunk megírta, a Fejér megyei kisváros botrányos hulladékgazdálkodása kapcsán kialakult helyzet könnyen átírhatja az eddig lefutottnak tűnő meccs végeredményét. A fideszes rokonokkal bőven feltöltött önkormányzati cég, a Zöld Bicske Kft. többszáz tonnányi szemetet, 22 település hulladékát tárolja feldolgozatlanul a város határán lévő telephelyén. Gyakran az is megesik, hogy a szemetet nem szállítja el határidőben az vállalat a lakosoktól, így az a bicskei utcákon várja jobb sorsát.

HIRDETÉS

A bicskei önkormányzat a múlt héten zárt ülésen tárgyalta a városban kialakult szeméthelyzetet. Az akkor született döntéseket egészen cikkünk megjelenéséig titkolta a város fideszes vezetése, majd írásunk megjelenését követően hirtelen nyilvánosságra hozták a zárt ülésen tárgyaltakat. Kérdés, hogy miért volt szükség zárt ülésre, ha azt nem egészen egy héttel később mégis nyilvánosságra hozzák? Amint az az önkormányzat közleményéből kiderül, a képviselőtestület a szeptember 25-i zárt ülésén döntött a szemétbotrányban érintett cég ügyvezetője munkaviszonyának megszüntetéséről 2019. október 31. (azaz az önkormányzati választások utánra eső) napjával.

Vélhetőleg ezt a beismerő vallomással felérő információt, mármint hogy elengedik a kezét a botrányosan működő cég vezetőjének, szerette volna a bicskei önkormányzat titkolni a zárt ülés elrendelésével. A cikkünk nyomán a városban kialakult felháborodást most azzal akarta csillapítani a fideszes városvezetés, hogy nyilvánosságra hozták, hogy az önkormányzati választások utáni hatállyal kirúgták a szemétcég vezetőjét.

Szeméthegyek és patkányok „Felcsút elővárosában” | Magyar Hang

Óriási gondok vannak a hulladékgazdálkodással Bicskén, ahol az önkormányzati cég pár év alatt félmilliárdos tartozást halmozott fel. A szemétszállítás akadozik, ezért már Kis Nápolyként emlegetik településüket a helyiek.

A bicskei helyzet kapcsán arról is írtunk hetilapunk friss lapszámában, hogy a bicskei önkormányzat egy másik gazdálkodó szervezete, a Bicskei Gazdasági Szervezet (GESZ) egyik dolgozója helyezte ki a városban a Fidesz polgármesterjelöltjének, Bálint Istvánnénak a plakátjait. Akkor a GESZ igazgatója is megerősítette, hogy valóban önkormányzati dolgozóról van szó.

HIRDETÉS

Most arról kaptunk értesítést egy olvasónktól, hogy a Fidesz szórólapját is a GESZ, azaz az önkormányzat dolgozói terjesztik. Bicske egyik kertvárosi utcájában pénteken e sorok szerzője el is csípett egy párocskát, akik éppen kétfajta kiadványt dobáltak a postaládákba. Az egyik a „Bicskei Újság”, amely az önkormányzat havilapja. Ennek belsejében négy oldalon, fényképekkel gazdagon illusztrálva dicsérik a Fidesz vezette önkormányzat elmúlt öt évi kiváló teljesítményét. Az első fotón máris a Fidesz jelöltje, az eddigi alpolgármester látható avatás közben, kisgyerekekkel körülvéve.

A másik lap még izgalmasabb, a címe „Otthonunk FEJÉR”. Ennek már konkrétan a Fidesz a kiadója. Ez az a lap, amire az újságokat terjesztő hölgy a videóban „a” Fejér megyei újságként hivatkozik. Amikor újságírónk rákérdez, hogy önkormányzati, „geszes” dolgozóként terjesztik-e az újságokat, a páros hölgytagja először letagadja, majd további kérdésünkre elismeri, hogy egyikük közpénzből fizetett dolgozó.

A hölgy magáról azt állítja, hogy nyugdíjas. Ez nem teljesen fedi a valóságot. A videóban szereplő hölgy ugyanis nem más, mint K. Hajnalka, a bicskei Polgármesteri Hivatal korábbi dolgozója, akinek a lánya, Tóth Melinda korábban fideszes önkormányzati képviselő volt. K. Hajnalka ugyan valóban nyugdíjba vonult 2015-ben, de helyi forrásaink szerint azóta is visszafoglalkoztatja az önkormányzat, legutóbb például az önkormányzati hulladékcég, a Zöld Bicske Kft. irodájában látták serénykedni. Tehát a Fidesz választási szórólapját az önkormányzat, azaz a bicskei adófizetők pénzén terjesztik. Péntek estére az egész települést megszórták az önkormányzati és a fideszes lappal a videón szereplő pároshoz hasonló kettős terjesztők.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Gulyás Balázs
Gulyás Balázs
„Isten, haza, család.”

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,709lájkolóTetszik
2,951követőKövetés
19,500feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A Fidesz nem jobboldali, hanem hatalomoldali – Magyar Hang-ajánló

Interjú Nádasdy Ádámmal, Csernák Jánossal, valamint a győri polgármesterjelöltekkel. Riport Gyöngyöspatáról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Ennél többet a bérlők már nem nagyon tudnak fizetni

Még nőnek ugyan az albérleti díjak, de a szakértő szerint lassan elérjük a csúcsot. Néhány kerületben és nagyvárosban már nem emelkednek az árak.

Pénz semmiért