HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Mirkóczki Ádá...

Mirkóczki Ádám: Szoros verseny lesz

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

A polgármesteri fogadóórák azonnali visszaállítása, a laktanya megszerzése és ott bérlakások kialakítása – ezekre készül a jobbikos Mirkóczki Ádám, ha elnyeri Eger polgármesteri posztját. A politikus mögött ott áll az összes ellenzéki párt.

– Szembetűnő, hogy a csapatában egyik rokona, a helyi MSZP-t vezető Mirkóczki Zita is elindul képviselőjelöltként. Ez egyfajta családi vállalkozás lenne?
– Szó sincs róla. Zita a másod-unokatestvérem, de mi teljesen más politikai közösségből jövünk. ơ ötödik éve önkormányzati képviselő, sok-sok éve részt vesz a helyi közéletben, a jelenlétét az ellenzéki összefogásban a politikai tapasztalata és az eddigi tevékenysége indokolja. A rokoni szál sokkal inkább dilemmát okozott, hiszen tudtuk, hogy ezzel fognak minket támadni.

– Egyesületként indulnak, mintha titkolnák, hogy ebben szerepel a Jobbik mellett az MSZP, a DK, a Momentum és az LMP.
– Egy másodpercig sem akartuk titkolni, nem is tudnánk.

– Jobbikosként hogyan tud együttműködni az MSZP-vel és a DK-val, hiszen korábban igen éles ellentét volt velük?
– Tisztában vagyok a politikai különbözésekkel, amelyek országos szinten valóban megvannak, de tízévnyi politikai tapasztalat mondatja velem, hogy önkormányzati szinten nagyon csekély ennek a relevanciája. Arra törekedtem, hogy legyen egy közös program, ennek a végrehajtása az első számú prioritás. Olyan emberek vannak mellettem, akik ezt elfogadták, és nem a budapesti pártközpontok érdekeit akarják képviselni.

HIRDETÉS
Képviselőjelöltként indul a Fidesz által kifúrt múzeumigazgató Egerben | Magyar Hang

– Mi a garancia, hogy a város vezetésében, például egy szimbolikus ügyben vagy pénzügyi kérdésekben sem a pártérdek diktál majd?
– Nyilván ez az egyszemélyes felelősségem. De a csapat úgy állt össze, hogy mindenkinek megvan a maga szakterülete, így teljesen világos, hogy kire hol és miben fogok számítani.

– Mit üzen azoknak, akik amiatt aggódnának, hogy egy ellenzéki vezetővel Eger veszítene?
– Ez egy nagyon tudatos és nagyon aljas fi deszes hazugság. A már megkezdett, vagy a még csak bejelentett beruházásokon már pecsét van, ezeket már nem lehet leállítani. Ha valakinek ez kevés lenne, tudnia kell, hogy egy város költségvetése négy pilléren nyugszik, ebből háromhoz a mindenkori kormánynak semmi köze.

– Ellenzéki politikusként együtt tudna működni a kormánnyal?
– Azokkal fogok tudni együttműködni, akikkel szükséges a város érdekében. Jelenleg Eger legintegratívabb politikusa vagyok, hiszen öt különböző pártot már közös nevezőre tudtam hozni, nekem nem derogál, hogy ezt megtegyem a hatodikkal.

– Miben számítana a kormányra?
– Elsősorban korrekt együttműködésre van szükség. Konkrét példát is tudok mondani, hosszú évek óta üresen áll az állami tulajdonú laktanya a város szélén, Habis László mégsem akarta városi tulajdonba venni. Rengeteg bérlakást ki lehetne ott alakítani, nem beszélve a hivatalok tömkelegéről.

Választási csalás miatt tesz feljelentést az egri ellenzék | Magyar Hang

– Mi lenne polgármesterként az első intézkedése?
– Olyan minőségi közélet megteremtése, amire egy normális rendszer épülhet. Ilyen az elektronikus népszavazás bevezetése, a mára jó pár éve megszüntetett polgármesteri fogadóórák azonnali visszaállítása és a közgyűlési felszólalás lehetősége bármely egri számára.

HIRDETÉS

– Milyen esélyt ad magának? Tavaly áprilisban Egerben több szavazatot kapott a Fidesznél.
– Nagy hiba lenne, ha azt venném alapul, de mindenképpen mutat egy támogatottságot. Az biztos, hogy nagyon szoros verseny lesz. A tét, hogy az ellenzéki választók is megértsék, az ő szavazatukon is múlik a jövő.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 2019/40. számában jelent meg, 2019. október 4-én.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,743lájkolóTetszik
3,487követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Néha inkább befogtam a számat” – Magyar Hang-ajánló

Trianon 100, interjú Gerendai Károllyal, vendégmunkások Balástyán. Keresse a Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Amerikai zavargások: Trump rendet ígér, akár a hadsereg segítségével is

Az amerikai elnök rendkívüli beszédében belföldi terrorcselekményeknek minősítette az elszabadult erőszakot. Beszéde közben is oszlattak a Fehér Háznál.

Elegem van a NER-ből