HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Borította a J...

Borította a Jobbik a győri ellenzéki összefogást – Az országos vezetés már megbüntette őket

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Visszalépett Győrben a Jobbik mind a négy egyéni képviselőjelöltje – közölte kedd reggeli Facebook posztjában a párt helyi vezetője. Fodor Roland írása szerint ezzel az „ellenzéki moslékszövetség” elveszítette a képviselőjelöltjeinek negyedét, és a minimális győzelmi esélyeit is. Kilépésük – mint írja – hónapok óta tervezett volt, nincs köze a Borkai Zsoltot „ocsmány módon lejárató anyagokhoz”.

HIRDETÉS

Fodor Roland magyarázata szerint azért csatlakoztak év elején a „vállalhatatlan és elvtelen összellenzéki bohózathoz”, mert terveik szerint így „a nemzetellenes baloldali pártok” nem tudnak külön-külön frakciót alakítani az új közgyűlésben. – Értelmes magyar ember nem támogathatja a gyurcsányista erők megerősödését sem Győrben, sem országosan – tette hozzá.

Security Check Required

null

A helyi Jobbik szerint „a magánéleti botrányba keveredett Borkai Zsoltot leváltani a teljesen alkalmatlan Glázer Tímeára és a gyomorforgató módon kampányoló bandájára, semmit sem javítana a város helyzetén”. Ezért arra kérik szavazóikat, hogy voksoljanak lelkiismeretük szerint civil és független jelöltekre, akik nem részesei a pártpolitikai őrületnek.

FRISSÍTÉS

HIRDETÉS

A Jobbik országos vezetése rövid idő alatt reagált. Mint írták, határozottan elítélik, hogy négy tagjuk visszalépett a közös ellenzéki képviselő-jelöltségtől. Az országos elnökség kedd reggeli döntése szerint a győri alapszervezet működését felfüggesztették, a négy visszalépő politikust visszahívták a pártbon belüli tisztségeikről, és etikai eljárást is indítottak velük szemben.

A Jobbik azt is közölte még, hogy ők tartják magukat minden településen a megállapodásokhoz. Győrben is arra kérték szimpatizánsaikat, hogy támogassák vasárnap az ellenzéki együttműködést. Ez így azért eredményez furcsa helyzetet, mert a Jobbik lényegében egy olyan baloldali összefogást támogat, amelyben politikusai már nem is vesznek részt, a polgármesterjelölt, Glázer Tímea pedig a Demokratikus Koalíció tagja.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,248lájkolóTetszik
3,033követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Rá kell venni az embereket, hogy gondolkodjanak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Lászlóval, Nényei Pállal, Erős Antóniával és Szellő Istvánnal. Portré Varga Mihályról. Keresse a lapot az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek