HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Borkai-ügy: K...

Borkai-ügy: Kétszázezer eurót emleget a győri Jobbik, de nincs bizonyítékuk

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Kitart amellett a győri ellenzéki megállapodást az utolsó pillanatban felrúgó helyi Jobbik, hogy a DK áll a Borkai-ügy mögött. Sőt, Fodor Roland lapunknak azt is mondta, hogy bár nem tudja bizonyítani, de információi szerint 200 ezer eurót fizetett a párt a felvételekért. A politikus azzal magyarázta kilépésüket az ellenzéki összefogásból: meg akarják óvni Győrt, hogy egy alkalmatlan, DK-s polgármestertől.

HIRDETÉS

Egy kívülállóban joggal merülhet fel a kérdés: az ellenzéki együttműködés utolsó pillanatos felrúgása a kormánypártok érdeke. Sőt, az is felmerülhet, mennyi pénzt kaphattak ezért?
– Ezt határozottan visszautasítom. Akik ezt gondolják, azoknak ajánlom a bejegyzésem legutolsó kiegészítését. (“Sem baloldaliak nem vagyunk, sem fideszesek. Sokaknak nehéz ezt felfogni, de rossz hírem van számukra. Aki csak ellentétpárokban tud gondolkodni, annak nem való a demokrácia.”)

A Demokratikus Koalíciót vádolják azzal, hogy a Borkai-ügy mögött áll. Mire alapozzák ezt?
– Van erről információnk.

Milyen információ?
– Informálisan elhangzott.

HIRDETÉS

Egy DK-s vezető részéről?
– Közvetítéssel jutott el hozzám ez az információ, egy informális beszélgetésen hangzott el.

A DK cáfolja, hogy bármi közük lenne hozzá.
– Gondolom, akkor azt a 200 ezer eurót is cáfolják, amit fizettek érte.

Azt állítja, hogy a DK ennyit fizetett a felvételekért?
– Ezeket az állításokat nem tudom bizonyítani, de hozzám ezek az információk jutottak el.

Borította a Jobbik a győri ellenzéki összefogást – Az országos vezetés már megbüntette őket | Magyar Hang

Visszakanyarodva a mostani lépésükhöz, tájékoztatták előzetesen a pártvezetést? Elég komolyan megbüntették önöket.
– Nem kívánom ezt az ügyet tovább firtatni, majd az etikai eljárás után tudok a részletekről beszélni.

Korrektnek tartják a választókkal szemben, hogy néhány nappal a választások előtt borítják a megállapodást?
– Nekünk a legfontosabb és legnagyobb felelősségünk Győr jövőjét és a magyar nemzet jövőjét érintően van. Csak a nemzet érdeke számít, ebből a szempontból értékítéletünk szerint ez a leghelyesebb döntés, amelyet meghozhattunk.

Amennyiben nem tesznek semmit a változásért, azt segítik elő, hogy Borkai Zsolt maradjon Győr polgármestere.
– Nem Borkai Zsoltot szeretnék ehhez hozzásegíteni, hanem meg akarjuk óvni Győrt attól, hogy egy alkalmatlan, DK-s polgármestere legyen. Szavazóinat arra kérjük, hogy lelkiismeretük szerint szavazzanak civil vagy független jelöltekre, hiszen nem csak Borkai Zsolt és Glázer Tímea indult el.

HIRDETÉS

Országszerte összeállt a Jobbik a más ellenzéki pártokkal, így a baloldallal is, több helyen polgármesterjelöltet is adnak, önök szerint akkor ott is ki kellene szállniuk?
– Ezt döntsék helyben.

Megszóltak az ellenzéki összefogás résztvevői

A DK helyi képviselője kedden délelőtt egy kérdésre válaszolva cáfolta, hogy pártnak bármi köze lenne a videók és a képek kiszivárogtatásához, ők ugyanis – mint mondta – nem szoktak ilyen hajóutakon részt venni.

A mögötte összeálló ellenzéki összefogásnak továbbra is a jelenleg regnáló hatalom leváltása a cél, ezért arra kérik a szavazókat, különösen a Jobbik szimpatizánsait, hogy az ellenzéki együttműködés jelöltjeit támogassák a hétvégi választáson Győrben. Azt hangsúlyozták, hogy a szakadár jobbikos képviselőket a Fidesz megvette, de ez nem tántorítja el őket céljuktól.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,803lájkolóTetszik
3,050követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Sokk, lincshangulat, hergelés – Magyar Hang-ajánló

Páros Interjú Pálinkás Józseffel és Magyar Bálinttal, beszélgetés Hadházy Ákossal, valód nemzeti konzultáció. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Flaszter 78. – Koronavírus: Kitört a pánik, üresek a polcok

Dévényi István e heti vendégei: Szalai Szabolcs, a Jövő TV főszerkesztője és Lukács Csaba, a Magyar Hang lapigazgatója.

Ferenc pápa gyengélkedik