A Magyar Nemzet Borkai Zsolt lemondását követeli

A Magyar Nemzet Borkai Zsolt lemondását követeli

Borkai Zsolt (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Haikutömörségű közleményben követeli a Magyar Nemzet Borkai Zsolt győri polgármester lemondását. Lapunk nem sokkal ezelőtt számolt be arról, hogy válságtanácskozás van a Fideszben, ahol úgy látják: fel kell áldozni Győrt a Borkai-ügy országos hatásainak mérséklése végett.

„Borkai Zsolt leborított egy szekérderéknyi rajzszöget, és most arra kényszeríti saját családját és politikustársait, hogy bekötött szemmel, mezítláb sétálgassanak. Könnyen elkerülhető lett volna ez a helyzet. Már napokkal ezelőtt le kellett volna mondania”

Ennyiből áll a lap cikke, amelynek felszólító jellegét az is erősíti, hogy levélformában van megfogalmazva, mivel utóirata is van:

„Egy ország ért egyet Tarlós Istvánnal".

Ezzel valószínűleg arra utalnak, hogy tegnap Tarlós István, Budapest főpolgármestere és a Fidesz főpolgármester-jelöltje is úgy nyilatkozott: Borkai Zsolt méltatlan a posztjára.

Ahogy arról lapunk hírt adott, a Fidesz kampánystábjában csütörtök óta válságtanácskozást tartanak. Az utolsó mérések ugyanis azt mutatják, a Borkai-ügy magával ránthat több erős jelöltet, köztük Tarlóst is. Forrásunk úgy fogalmazott: a kampánystábban egyre erősebb az a vélekedés, hogy „be kell áldozni Győrt a többi győzelem érdekében". 

Az MTI hírfolyamán egyébiránt délután négy órakor jelent meg a hír, hogy Borkai Zsolt rendkívüli sajtótájékoztatót tart este hat órai kezdettel. Ám egy órával később a polgármester sajtótitkársága különösebb indoklás nélkül lefújta az eseményt. Mindez arra utal, hogy nagy a fejetlenség a Fideszben, de az is elképzelhető, hogy a pártközpont és a győri vezetés került egymással szembe, ennek a jele a sajtóban is nyilvánosságot kapott kavarodás.