Költségvetési csalási ügy vádlottja a Fidesz csömöri polgármesterjelöltje

Költségvetési csalási ügy vádlottja a Fidesz csömöri polgármesterjelöltje

Bánhidi Balázs (Fotó: Facebook/Bánhidi Balázs hivatalos oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bánhidi Balázs, a Fidesz csömöri polgármesterjelöltje az 5. rendű vádlottja annak a Fővárosi Törvényszéken zajló büntetőügynek, amely bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy (421 millió forintos) vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt indult, tudta meg az Index. 

Az Index birtokába került vádiraton jól azonosíthatóan szerepel V. rendű vádlottként Bánhidi Balázs. A vádirat szerint Bánhidi Balázst 4 rendbeli, bűnszövetségben, bűnsegédként elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével vádolják, amely három esetben kísérleti szakban maradt.

Szocialista botrány Kispesten: strómanok és önkormányzati bizniszek | Magyar Hang

Újabb felvételeket hozott nyilvánosságra a Magyar Nemzet a kispesti szocialisták ügyében. Strómanokról és önkormányzati bizniszekről, többek között 43 millió forint eltüntetéséről szólnak a lap weboldalán is meghallgatható, a Hír TV és a Magyar Nemzet által megszerzett beszélgetések, amelyekben meg nem nevezett szereplők és a lap szerint Lackner Csaba kispesti szocialista önkormányzati képviselő beszélgetnek.

A Fővárosi Főügyészség közlése szerint a vádlottak közreműködtek abban, hogy egyes cégek a korábbi Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) által folyósított mezőgazdasági támogatásokat valótlan tartalmú számlákkal és valótlan tartalmú együttműködési szándéknyilatkozatokkal vegyék igénybe, és ezzel a költségvetésnek 2016-tól 421 millió forintig terjedő vagyoni hátrányt okoztak.

A vádirat Bánhidi Balázs nevét még két offshore céggel kapcsolatban említi meg, az egyiknek ügyvezetője és tényleges tulajdonosa, a másiknak tényleges tulajdonosa a politikus, akit az Index kérdéseivel hiába keresett.