HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Korábbi MSZP-...

Korábbi MSZP-tagot indít polgármesternek Nyírbátorban a Fidesz

HIRDETÉS

– Olyan jelöltekkel büszkélkedhetünk, akik méltán képviselhetik polgári-keresztény értékeinket – ezt mondta Simon Miklós, a Fidesz-KDNP választókerületi elnöke, mikor sajtótájékoztatón bemutatta a párt választókerületi központjában a nyírbátori, illetve újfehértói jelöltjét. Előbbi kapcsán a megyei hírportál tudósítása szerint Simon nem említette meg, hogy a Dr. Gárdos László korábban a Magyar Szocialista Párt, az MSZP tagja volt.

HIRDETÉS

A több szabolcsi településen körjegyzőként dolgozó Gárdos annak a nyírbátori alapszervezetnek volt a tagja, amelyben a szocialisták megyei elnöke, Veres János is tag. Az első, majd a második Gyurcsány-kormány is pénzügyminiszter Veres érdeklődésünkre nem tudta pontosan felidézni, hogy Gárdos meddig volt tagja a nyírbátori szocialista alapszervezetnek, emlékei szerint „úgy 10-15 éve” fordult meg náluk. Kilépésre sem emlékszik, de elmondása szerint az MSZP-ben erre nincs is szükség, mert a párt alapszabálya szerint, aki nem fizet tagdíjat egy évig, az automatikusan kizáródik. Gárdos tisztséget nem viselt, elnökségi tag sem volt.

Felhívtuk a Fidesz-KDNP nyírbátori jelöltjét, és arról érdeklődtünk nála, hogy tagja-e még az MSZP-nek – eredeti értesülésünk ugyanis így szólt.

Hát uram, nem vagyok a tagja, de most le kell tennem – mondta és így is tett.

Próbáltuk visszahívni, hogy akkor pontosítsuk, hogy mettől meddig volt az, de akkor már nem vette fel a telefonját.

További csavar a történetben, hogy információink szerint 2010-ben is szeretett volna polgármester lenni – csak akkor épp a Jobbik színeiben. De arra már nem került sor, hogy ezt a radikális párt bejelentse, mert Gárdos jelezte a nyírbátori alapszervezet felé, hogy mégsem méretteti meg magát.

HIRDETÉS

De ezt sem tudtuk megkérdezni a fideszes jelölttől, akinek egyébként szervezete Nyírbátorban is azzal kampányol, hogy „ha bevándorláspárti polgármesterek kerülnek a magyar települések élére, akkor ők teljesítenék Sorosék elképzeléseit, és a magyar városokba is betelepítenének migránsokat”.

Vajon egy egykori szocialista párttag automatikusan bevándorláspártinak számít-e?

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Tompos Ádám
Tompos Ádám
„Az igazság odaát, a valóság odakint van”

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,700lájkolóTetszik
2,809követőKövetés
18,400feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Minden hatalom megittasul önmagától – Magyar Hang-ajánló

Nagy Ervin-, Zsiday Viktor- és Timothy Garton Ash-interjú. Riport a szekszárdi cigánynegyedből. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Újabb szög a vidék koporsójában: megszűnik az agrár-felsőoktatás Szarvason

Babák Mihály hiába próbálta megmenteni a kart, a Fidesz leállította saját polgármesterét, így már csak szakképzésre és kutatásra lesz lehetőség a patinás intézmény falai között.

Kelj fel, és jaj?