HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Orbán Viktor ...

Orbán Viktor ellenzéki színekben méreti meg magát

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Folytatódni fognak a leépítések a szentgotthárdi Opel-gyárban, amelyet 2017-ben egy francia konszern, a PSA vásárolt meg, ettől tart a városból származó Bana Tibor. A Jobbik alelnöke emlékeztetett a termelés átalakítása miatt már másfél éve is volt egy, a munkavállalók kisebb részét érintő elbocsátási hullám. Az országgyűlési képviselő is megerősítette azt a tényt, amit gyakorlatilag a jelenlegi, fideszes városvezetés is beismer: Szentgotthárd gazdasága nagyon erősen függ ettől az üzemtől, a termelés csökkenése már két éve érezteti a hatását a város költségvetésében. Bana szerint ez a függés biztosan nem jó stratégia, főleg ha az autóipar válsága is begyűrűzik Magyarországra.

HIRDETÉS

A Jobbik által is támogatott, civil ellenzéki indulókat tömörítő Közösen Szentgotthárdért Egyesület a fürdőt tartja a város másik lényeges problémájának, ebben a témában Bana Tibor sem sok előrelépést látott az elmúlt tíz évben. Elmondása szerint a fürdő működtetésére évente 300 millió forintot kell áldoznia a városnak ahelyett, hogy bevételt termelne. És bár a probléma a korábbi városvezetés idejére nyúlik vissza, a költségek nagy részét pedig a beruházásra felvett hitel törlesztése jelenti, szerinte a jelenlegi vezetés nem hasznosítja megfelelően a fürdőt, sem általában a régióban rejlő turisztikai lehetőségeket. Úgy véli, a létesítmény gazdaságosan is működtethető lenne, ráadásul a jelenlegi városvezetés korábbi ígéretei között szerepelt, hogy a fürdő nem nyeli majd tovább a város pénzét, mégis ez a helyzet mindmáig. Bana szerint a magánkézbe adás lehetne a megoldás: a helyi lakosok kedvezményeinek megtartása mellett mindenképp olyan tulajdonosra van szükség, aki hatékonyan üzemelteti a létesítményt.

Közben az átláthatóság sem javult: az ígéretek ellenére továbbra is sok zárt ülést tart a képviselő-testület. Arra is emlékeztetett: a városvezetés a megválasztása előtt még ingyenes parkolásról beszélt, ehhez képest mára egyetlen drága fizetős parkolózónából áll Szentgotthárd, és bár a helyiek kedvezményes áron, éves bérlettel vehetik igénybe a helyeket, ez nem felel meg a korábbi ígéretnek. Komoly problémának tartják azt is, hogy nincs bentlakásos idősek otthona a városban és továbbra sincs kilátásban a település elhanyagolt részeinek, például az egykori Kaszagyár területének rehabilitációja.

A Közösen Szentgotthárdért egyik jelöltjét Orbán Viktornak hívják, a térség sok fiataljához hasonlóan ő is Ausztriába ingázik dolgozni. Közös tulajdonsága ismert névrokonával, hogy hónapok óta hiába kérünk tőle interjút, nem akar válaszolni kérdéseinkre.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
R. Kiss Kornélia
R. Kiss Kornélia
Újságíró, a Magyar Hang alapító szerkesztőségének tagja, nyolc évig a Magyar Nemzet kulturális, majd belpolitikai rovatának munkatársa. Az Eurotopics európai sajtófigyelő magyarországi tudósítója. Minden érdekli.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,709lájkolóTetszik
2,951követőKövetés
19,500feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A Fidesz nem jobboldali, hanem hatalomoldali – Magyar Hang-ajánló

Interjú Nádasdy Ádámmal, Csernák Jánossal, valamint a győri polgármesterjelöltekkel. Riport Gyöngyöspatáról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Ennél többet a bérlők már nem nagyon tudnak fizetni

Még nőnek ugyan az albérleti díjak, de a szakértő szerint lassan elérjük a csúcsot. Néhány kerületben és nagyvárosban már nem emelkednek az árak.

Pénz semmiért