HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Orbán Viktor ...

Orbán Viktor ellenzéki színekben méreti meg magát

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Folytatódni fognak a leépítések a szentgotthárdi Opel-gyárban, amelyet 2017-ben egy francia konszern, a PSA vásárolt meg, ettől tart a városból származó Bana Tibor. A Jobbik alelnöke emlékeztetett a termelés átalakítása miatt már másfél éve is volt egy, a munkavállalók kisebb részét érintő elbocsátási hullám. Az országgyűlési képviselő is megerősítette azt a tényt, amit gyakorlatilag a jelenlegi, fideszes városvezetés is beismer: Szentgotthárd gazdasága nagyon erősen függ ettől az üzemtől, a termelés csökkenése már két éve érezteti a hatását a város költségvetésében. Bana szerint ez a függés biztosan nem jó stratégia, főleg ha az autóipar válsága is begyűrűzik Magyarországra.

A Jobbik által is támogatott, civil ellenzéki indulókat tömörítő Közösen Szentgotthárdért Egyesület a fürdőt tartja a város másik lényeges problémájának, ebben a témában Bana Tibor sem sok előrelépést látott az elmúlt tíz évben. Elmondása szerint a fürdő működtetésére évente 300 millió forintot kell áldoznia a városnak ahelyett, hogy bevételt termelne. És bár a probléma a korábbi városvezetés idejére nyúlik vissza, a költségek nagy részét pedig a beruházásra felvett hitel törlesztése jelenti, szerinte a jelenlegi vezetés nem hasznosítja megfelelően a fürdőt, sem általában a régióban rejlő turisztikai lehetőségeket. Úgy véli, a létesítmény gazdaságosan is működtethető lenne, ráadásul a jelenlegi városvezetés korábbi ígéretei között szerepelt, hogy a fürdő nem nyeli majd tovább a város pénzét, mégis ez a helyzet mindmáig. Bana szerint a magánkézbe adás lehetne a megoldás: a helyi lakosok kedvezményeinek megtartása mellett mindenképp olyan tulajdonosra van szükség, aki hatékonyan üzemelteti a létesítményt.

Közben az átláthatóság sem javult: az ígéretek ellenére továbbra is sok zárt ülést tart a képviselő-testület. Arra is emlékeztetett: a városvezetés a megválasztása előtt még ingyenes parkolásról beszélt, ehhez képest mára egyetlen drága fizetős parkolózónából áll Szentgotthárd, és bár a helyiek kedvezményes áron, éves bérlettel vehetik igénybe a helyeket, ez nem felel meg a korábbi ígéretnek. Komoly problémának tartják azt is, hogy nincs bentlakásos idősek otthona a városban és továbbra sincs kilátásban a település elhanyagolt részeinek, például az egykori Kaszagyár területének rehabilitációja.

A Közösen Szentgotthárdért egyik jelöltjét Orbán Viktornak hívják, a térség sok fiataljához hasonlóan ő is Ausztriába ingázik dolgozni. Közös tulajdonsága ismert névrokonával, hogy hónapok óta hiába kérünk tőle interjút, nem akar válaszolni kérdéseinkre.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
R. Kiss Kornélia
R. Kiss Kornélia
Újságíró, a Magyar Hang alapító szerkesztőségének tagja, a lap állandó szerzője. Nyolc évig a Magyar Nemzet kulturális, majd belpolitikai rovatának munkatársa. Jogász. A Eurotopics európai sajtófigyelő magyarországi tudósítója.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,561lájkolóTetszik
3,764követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Más embernek ez a mócsing a torkán akadna” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Váncsa Istvánnal, Hegedűs D. Gézával és Kemenesi Gáborral. Riport a Fertő tóról, ahol betonozni tervez a NER. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek