HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Orbán kész eg...

Orbán kész együttműködni a fővárossal

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Budapest vesztett egy főpolgármestert, ő nyert egy kiváló tanácsadót – kezdte szavait 23 óra körül Orbán Viktor. Hozzátette rögvest: a választás nem csak Budapestről szólt. Mindenkinek gratulált, de különösen, mint mondta, a „mieinknek”.– Nehéz választási kampány volt, nyílt politikai csata, amilyennek egy pártok közti küzdelemre épülő demokráciának lennie kell – fogalmazott a Fidesz eredményvárójában.  

HIRDETÉS

Az országos eredmény alapján – folytatta – a listás szavazatokat tekintve most is hozni tudta a Fidesz-KDNP az 50 százalék feletti eredményt. Tarlós Istvánnak mindannyiuk nevében köszönetet mondott a 9 évnyi főpolgármesteri munkáért, nem felejtik el, hogy ő rángatta ki a várost a csőd közeli helyzetből.Kilenc éven  keresztül az volt a szokás, hogy a politikai többség adta a főváros vezetését is. Ma a fővárosiak úgy döntöttek, most más következik. Ezt tudomásul vesszük és készen állunk az együttműködésre. Ami a Budapesten kívüli helyzetet illeti, a 23 megyei jogú városból 13 fideszes maradt. – A vidéki Magyarország számíthat ezután is a segítségünkre – fogalmazott Orbán Viktor. 147 fideszes polgármester lesz az 5000 fő feletti településeken, ezen települések között is fideszes a többség. Magyarország legerősebb pártja továbbra is a Fidesz-KDNP szövetség, ennek tudatában fognak ezután is viselkedni – mondta a kormányfő. 

Magyarország szempontjából is nagyon fontosnak nevezet a lengyel eredményeket is, ahol a Jog és Igazságosság sikeresen szerepelt. – Értékelni fogjuk a hazai eredményeket, ennek alapján fogjuk alakítani a politikánkat – zárta szavait meglehetősen lakonikus beszéde végén a miniszterelnök.

– Mindenki higgadjon le, országszerte az eredmények szépek, de Budapesten el kell gondolkodni – mondta Tarlós István leköszönő főpolgármester a Bálnában tartott Fidesz-eredményvárón. Az eredményeket elemezve megköszönte a szavazóinak, illetve Budapestnek és Óbudának az elmúlt 29-30 évet. Gratulált ellenfelének, Karácsony Gergelynek, és hozzátette, hogy nem érdemes túl sokat beszélni, Budapest népe Karácsonyt választotta.

HIRDETÉS

„Szép volt ez a 29-30 év. Van ilyen, 70 éves korban előfordul az emberrel. Lesz még ilyen is. Sok sikert kívánok!” – zárta Tarlós a rövid beszédét. Hasonló szellemben nyilatkozott előtte az Azonnali.hu-nak. Tarlós – aki 5 százalékponttal  maradt alul az összellenzék jelöltje mögött – sok sikert és főleg sok szerencsét kívánt Karácsony Gergelynek. A portál azon kérdésére, hogy a győri polgármester, Borkai Zsolt szexbotrányának köze lehetett-e a kudarchoz, megismételte: ezen kívül mást nem érdemes mesélni.

Percről percre tudósításunkat itt olvashatja.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,803lájkolóTetszik
3,050követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Sokk, lincshangulat, hergelés – Magyar Hang-ajánló

Páros Interjú Pálinkás Józseffel és Magyar Bálinttal, beszélgetés Hadházy Ákossal, valód nemzeti konzultáció. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Flaszter 78. – Koronavírus: Kitört a pánik, üresek a polcok

Dévényi István e heti vendégei: Szalai Szabolcs, a Jövő TV főszerkesztője és Lukács Csaba, a Magyar Hang lapigazgatója.

Ferenc pápa gyengélkedik