HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Orbán kész eg...

Orbán kész együttműködni a fővárossal

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Budapest vesztett egy főpolgármestert, ő nyert egy kiváló tanácsadót – kezdte szavait 23 óra körül Orbán Viktor. Hozzátette rögvest: a választás nem csak Budapestről szólt. Mindenkinek gratulált, de különösen, mint mondta, a „mieinknek”.– Nehéz választási kampány volt, nyílt politikai csata, amilyennek egy pártok közti küzdelemre épülő demokráciának lennie kell – fogalmazott a Fidesz eredményvárójában.  

Az országos eredmény alapján – folytatta – a listás szavazatokat tekintve most is hozni tudta a Fidesz-KDNP az 50 százalék feletti eredményt. Tarlós Istvánnak mindannyiuk nevében köszönetet mondott a 9 évnyi főpolgármesteri munkáért, nem felejtik el, hogy ő rángatta ki a várost a csőd közeli helyzetből.Kilenc éven  keresztül az volt a szokás, hogy a politikai többség adta a főváros vezetését is. Ma a fővárosiak úgy döntöttek, most más következik. Ezt tudomásul vesszük és készen állunk az együttműködésre. Ami a Budapesten kívüli helyzetet illeti, a 23 megyei jogú városból 13 fideszes maradt. – A vidéki Magyarország számíthat ezután is a segítségünkre – fogalmazott Orbán Viktor. 147 fideszes polgármester lesz az 5000 fő feletti településeken, ezen települések között is fideszes a többség. Magyarország legerősebb pártja továbbra is a Fidesz-KDNP szövetség, ennek tudatában fognak ezután is viselkedni – mondta a kormányfő. 

Magyarország szempontjából is nagyon fontosnak nevezet a lengyel eredményeket is, ahol a Jog és Igazságosság sikeresen szerepelt. – Értékelni fogjuk a hazai eredményeket, ennek alapján fogjuk alakítani a politikánkat – zárta szavait meglehetősen lakonikus beszéde végén a miniszterelnök.

– Mindenki higgadjon le, országszerte az eredmények szépek, de Budapesten el kell gondolkodni – mondta Tarlós István leköszönő főpolgármester a Bálnában tartott Fidesz-eredményvárón. Az eredményeket elemezve megköszönte a szavazóinak, illetve Budapestnek és Óbudának az elmúlt 29-30 évet. Gratulált ellenfelének, Karácsony Gergelynek, és hozzátette, hogy nem érdemes túl sokat beszélni, Budapest népe Karácsonyt választotta.

HIRDETÉS

„Szép volt ez a 29-30 év. Van ilyen, 70 éves korban előfordul az emberrel. Lesz még ilyen is. Sok sikert kívánok!” – zárta Tarlós a rövid beszédét. Hasonló szellemben nyilatkozott előtte az Azonnali.hu-nak. Tarlós – aki 5 százalékponttal  maradt alul az összellenzék jelöltje mögött – sok sikert és főleg sok szerencsét kívánt Karácsony Gergelynek. A portál azon kérdésére, hogy a győri polgármester, Borkai Zsolt szexbotrányának köze lehetett-e a kudarchoz, megismételte: ezen kívül mást nem érdemes mesélni.

Percről percre tudósításunkat itt olvashatja.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,653lájkolóTetszik
3,464követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek