HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Pozsgai Zsolt...

Pozsgai Zsolt: nyilvánvaló volt, hogy ez fog következni

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

„Nem fogom eljátszani a csalódott, megtört pártkatonát, mert az, ami bekövetkezett, számomra nyilvánvaló volt. Nagyon sajnálom azokat, elsősorban Tarlós Istvánt, akik áldozatai lettek egy rossz választási koncepciónak” – mondja Pozsgai Zsolt, színházi és filmrendező, író abban az interjúban, amit a Válasz Online szerkesztőségéhez juttatott el.

Az interjú érdekessége, hogy azt újságíróként senki nem jegyzi: Pozsgai Zsolt szerint azért, mert a beszélgetést egy olyan újságíró készítette vele a Fidesz választási eredményváróján a budapesti Bálnában, aki a nevét nem vállalja, mert olyan helyen dolgozik.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Pozsgai Zsolt pártfüggetlen művészként definiálja magát az interjúban, az elmúlt években azonban számos politikailag erősen telített kulturális projekt körül bukkant fel, mint például a Dörner-féle Újszínház vagy Kerényi Imre sokat vitatott Nemzeti Könyvtár-sorozata, sőt, a mostani szövegben elmondta, hogy Kerényi Imre őt szánta volna a közmédia akkor még megalapítás előtt álló kulturális csatornája élére, de végül túl „problémás” embernek találták a döntéshozók; Pozsgai szerint azért, mert tényleg hajlamos a kulturális élet problémáival is foglalkozni.

Idén Kásler Miklóstól Balázs Béla-díjat kapott, Orbán Viktort pedig elmondása szerint csodálja. A tao megszüntetése viszont érzékenyen érintette, korábban úgy nyilatkozott, hogy emiatt elveszítette a megélhetését. (A színházakat kiszolgáltatott helyzetbe hozó intézkedésről ITT írtunk részletesebben.)

HIRDETÉS

Bár a Válasz Online-nál nem értettek egyet a szöveg számos következtetésével, érdekesnek találták, hogyan érez egy Orbán Viktorban rendületlenül bízó Balázs Béla-díjas rendező a Fidesz eredményváróján, a fővárosi vereség pillanataiban. Ezért úgy döntöttek, megosztják olvasóikkal a beszélgetést.

Az interjúalany Pozsgai Zsolt fő állításai az alábbiak:

  • Az elmúlt pár évben a közmédián éjjel-nappal kormánypropagandát nyomnak a választónak.  A „majd én megmondom, miről mit gondoljanak az emberek” módszere viszont szerinte csődöt mondott.
  • A Hír Tv-ben négy ember beszélget állandóan ugyanarról, gúnnyal, cinizmussal.
  • A kormánylapokat mintha ugyanazok írnák és szerkesztenék, arctalanok, jellegtelenek, és mindenről ugyanaz jut eszükbe.
  • A vidéki sajtó olvasóitól elvették a helyi tartalmakat.
  • Pozsgai bőrén tapasztalta a cenzúrát a kormányközeli sajtóban..
  • Csodálja Orbán Viktort, mert építi az ország helyét Európában és a világban
  • Arról álmodozik, hogy a kormány pártállástól függetlenül együttműködik majd az alkalmas polgármesterekkel.
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,995lájkolóTetszik
3,652követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek