HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Hoppál Péter ...

Hoppál Péter egyetért a budapestiek táposozásával

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

A fővárosi szavazókat táposozó bejegyzést tett közzé az erdélyi Nethuszár szerkesztője, Felcser V. Örs, miután Karácsony Gergelyt választották meg főpolgármesternek. A gonzóblognak nevezett oldalán már vasárnap megjelent egy cikk, benne a „Klaus Iohannis magyar kiadása” minősítéssel. Az írás szerzője azt állította, az ellenzéknek nincs programja (valójában Karácsonynak és Puzsér Róbertnek is volt), de az információhiányért nehéz kárhoztatni azok után, hogy elmondása szerint abban sem biztos, Tarlós István fideszes vagy KDNP-s. „Az ellenzék immár tíz éve képtelen bármilyen választást is megnyerni, de saját stratégiájukon semmi pénzért nem változatának, elvégre mindig ugyanazt csinálni és más eredményt várni az pont annyira logikus, mint seggen keresztül fogat húzni, már bocs a hasonlatért, de elég plasztikus” – olvashattuk a Nethuszáron vasárnap.

Forrás: Facebook/Felcser V. Örs

Ehhez képest meglephette a fővárosi fordulat Felcsert, aki így fakadt ki: „amikor Gyurcsány Ferenc egykori szövegíróját, a balfaszságban verhetetlen Vadimba oltott Klaus Iohannist szavazza meg Budapest, akkor tudod, hogy a »tápos« kifejezés sem véletlenül született meg.”
(Frissítés: Bár egyértelműnek tűnt, de miután újabb posztjában erre kitért, hozzátesszük, hogy ez utóbbit a saját Facebook-oldalán tette Felcser, nem a Nethuszáron.)

HIRDETÉS

Bár több kommentelő is elítélte, hogy valaki rögtön a választók hibáztatásába kezdjen, akadt, akinek tetszett a táposozás. Ilyen volt Hoppál Péter, a Fidesz országgyűlési képviselője, egyben a kulturális bizottság alelnöke is.

A korábbi kultúráért felelős államtitkárt érzékenyen érintheti, hogy Pécsen győzött az ellenzék jelöltje. Vasárnap délelőtt még arról posztolt, hogy a fideszes Vári Attilának kérik a támogatást, és a tét a „káosz vagy fejlődés.” Máshogy gondolták a pécsiek, így Vári csak 41,02 százalékot ért el, szemben az ellenzéki Péterffy Attila 53,15 százalékával. Saját oldalán még a kormánytól most megszokott hangvételben a győzelmeket hangsúlyozta Hoppál, kiemelve, hogy Komlón nyertek, a baranyai közgyűlés kétharmaddal az övék, és Magyarország legerősebb pártja továbbra is a Fidesz és a KDNP szövetsége. „Gratulálunk minden győztesnek”, üzente, de mint látszik, valójában nincs olyan nagy baja a választók hibáztatásával sem.

Valószínűleg nem számított a vereségre a Közép-európai Sajtó és Média Alapítványhoz (Kesma) tartozó Lokál sem, amely hétfőn Tarlós győzelmét sugalló címlappal jelent meg. Túl korán jöhetett el a lapzárta, ugyanis belül sem utal semmi Karácsony győzelmére, viszont szalagcímként azt olvashatjuk, hogy „nyugalmat és eredményeket ígért Budapestnek Tarlós”. Mindez a 444 szemléjéből derült ki.

HIRDETÉS

Különös magyarázatot talált Karácsony győzelmére a Fidesz alelnöke, Kósa Lajos is, aki az M1 reggeli műsorában azt mondta, a fővárosban élő külföldiek döntötték el a választást. „Ők mondjuk kevésbé fogékonyak a nemzeti politizálására, részint nem magyarok, részint nem is értik” – mondta Kósa, aki ezzel feltehetőleg nem Nikola Gruevszkire gondolt. A menekültstátuszra valamiért érdemesített, szökött macedón exkormányfő az V. kerületben szavazhatott, ha akart. Kósa azt mondta, 90 ezer európai polgár él Budapesten, akik szerinte eldönthették a választást. Arra is talált magyarázatot, miért Tarlós győzelmét mérték előzetesen a közvéleménykutatók: elmondása szerint a magyar biztosok nem tudták megszólítani őket, mert nincs angol nyelvű kérdőív.

A Magyar Nemzetté átnevezett Magyar Idők már a Borkai-ügyben találta meg a Tarlós-kudarc okát. Mindezt azok után, hogy pénteken megírtuk: válságtanácskozást tart a Fidesz, mert a méréseik szerint a botrány más kormánypárti jelöltektől, többek között Tarlós Istvántól vihet el szavazatot. Akkor a kormánypárti lap oldalán szintén megjelent egy névtelen véleménycikk, amiben próbálták Tarlóst a győri polgármester ellenében pozicionálni, de aztán egy órán belül lekerült ez az írás. Vélhetően nem függetlenül attól, hogy az este hat órára bejelentett Borkai-sajtótájékoztatót is lemondták közben.

„Borkai ugyan győzött, de térben és talán időben is korlátozott e győzelem. Győrben ugyanis – az előző két önkormányzati választáshoz képest jóval kisebb különbséggel – az első helyen végzett, de ezúttal érdemes idéznünk Orbán Viktor miniszterelnököt, aki kérdésre válaszolva kijelentette: vasárnap a győriek mondanak véleményt Borkairól, hétfőn pedig ő. Tegnap azonban, ha áttételesen is, valószínűleg az egész ország népe alkotott ítéletet Borkai Zsoltról, illetve a róla készült felvételek gerjesztette botrányról. Budapestre, Tarlós Istvánra, a kerületekre, további nagyvárosokra szállhatott vissza ez az ítélet; roppant igazságtalanul, hiszen, ha valaki, Tarlós István volt az, aki egyértelműen kinyilvánította, hogy Borkai helyzete tarthatatlan, le kellene mondania. A sors, illetve a választási irracionalitás fintora, hogy hétfőn mégis Borkai Zsolt ébred polgármesterként, nem Tarlós István” – írta a Magyar Nemzet, ami szerint vasárnap „szelektív memóriájú emberek voksoltak.”

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Lakner Dávid
Lakner Dávid
1990-ben született újságíró, a Magyar Hang munkatársa. 2015-től dolgozott a Magyar Nemzetnél, előbb az MNO-nál, majd a kultúra rovatban. Média, film, irodalom, Bergman, Camus, Vonnegut.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

35,648lájkolóTetszik
3,166követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nagyon súlyos és hosszú válság jön” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Róna Péterrel, Döbrentey Ildikóval és Levente Péterrel. Együtt kell élnünk a fenyegetéssel? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek