HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld A közteresek ...

A közteresek kérték repertoárja szélesítésére az unalmasnak tartott utcazenészt Debrecenben

HIRDETÉS

Zavarja a Debrecen belvárosában élőket a város főterén gyakran muzsikáló utcazenész. A kormánypárti médiaalapítványba adott haon.hu arról ír, hogy az ott élők panaszai szerint a gitáros fiatalember túl „hangosan” és „unalmasan” gitározik. Az előbbi magyarázata, hogy erősítőt is használ. A cikk különben tűpontos leírást ad a Debrecen belvárosában uralkodó állapotokról: a „férfi a nagy fekete hangládát általában közvetlenül a lába mellé teszi, előtte a díszkövön a nyitott gitártok, abba várja az adományokat”. Az arra sétálók pedig néhány percnyi hallgatás után pénzt is dobnak neki.

HIRDETÉS

Ebből az ingyenkoncertből van elegük a közeli lakásokban élő cíviseknek. A lap megkérdezte a helyi közterület-felügyelet illetékesét. Tőzsér Gyula azt mondta, hozzájuk kevés panasz érkezett, és különben is a gitáros szabálykövető muzsikus: van engedélye az erősítőre.

Kiderült viszont az is, hogy felügyelők megrogytak a csekély lakossági nyomás alatt is: arra kérték a zenészt, szélesítse a repertoárját.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,657lájkolóTetszik
2,802követőKövetés
18,400feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Minden hatalom megittasul önmagától – Magyar Hang-ajánló

Nagy Ervin-, Zsiday Viktor- és Timothy Garton Ash-interjú. Riport a szekszárdi cigánynegyedből. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Szerény javaslat

Nemcsak a kormány és az ellenzék, hanem az ellenzék egyes szereplői közötti viszonyban is új korszak, újfajta verseny kezdődik most.