A közteresek kérték repertoárja szélesítésére az unalmasnak tartott utcazenészt Debrecenben

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Zavarja a Debrecen belvárosában élőket a város főterén gyakran muzsikáló utcazenész. A kormánypárti médiaalapítványba adott haon.hu arról ír, hogy az ott élők panaszai szerint a gitáros fiatalember túl „hangosan” és „unalmasan” gitározik. Az előbbi magyarázata, hogy erősítőt is használ. A cikk különben tűpontos leírást ad a Debrecen belvárosában uralkodó állapotokról: a „férfi a nagy fekete hangládát általában közvetlenül a lába mellé teszi, előtte a díszkövön a nyitott gitártok, abba várja az adományokat”. Az arra sétálók pedig néhány percnyi hallgatás után pénzt is dobnak neki.

Ebből az ingyenkoncertből van elegük a közeli lakásokban élő cíviseknek. A lap megkérdezte a helyi közterület-felügyelet illetékesét. Tőzsér Gyula azt mondta, hozzájuk kevés panasz érkezett, és különben is a gitáros szabálykövető muzsikus: van engedélye az erősítőre.

Kiderült viszont az is, hogy felügyelők megrogytak a csekély lakossági nyomás alatt is: arra kérték a zenészt, szélesítse a repertoárját.