HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld A közteresek ...

A közteresek kérték repertoárja szélesítésére az unalmasnak tartott utcazenészt Debrecenben

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Zavarja a Debrecen belvárosában élőket a város főterén gyakran muzsikáló utcazenész. A kormánypárti médiaalapítványba adott haon.hu arról ír, hogy az ott élők panaszai szerint a gitáros fiatalember túl „hangosan” és „unalmasan” gitározik. Az előbbi magyarázata, hogy erősítőt is használ. A cikk különben tűpontos leírást ad a Debrecen belvárosában uralkodó állapotokról: a „férfi a nagy fekete hangládát általában közvetlenül a lába mellé teszi, előtte a díszkövön a nyitott gitártok, abba várja az adományokat”. Az arra sétálók pedig néhány percnyi hallgatás után pénzt is dobnak neki.

Ebből az ingyenkoncertből van elegük a közeli lakásokban élő cíviseknek. A lap megkérdezte a helyi közterület-felügyelet illetékesét. Tőzsér Gyula azt mondta, hozzájuk kevés panasz érkezett, és különben is a gitáros szabálykövető muzsikus: van engedélye az erősítőre.

Kiderült viszont az is, hogy felügyelők megrogytak a csekély lakossági nyomás alatt is: arra kérték a zenészt, szélesítse a repertoárját.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,693lájkolóTetszik
3,471követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Néha inkább befogtam a számat” – Magyar Hang-ajánló

Trianon 100, interjú Gerendai Károllyal, vendégmunkások Balástyán. Keresse a Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Kötöttfogás 89. – Orbán barátainak jót tett a vírus

Ismét Kötöttfogás, már újra személyesen! A műsorvezető Pörzse Sándor, beszélgetőtársai pedig Csintalan Sándor, Herczeg Zoltán, Konok Péter és Szerető Szabolcs.