HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Borkai Zsolt ...

Borkai Zsolt kilép a Fideszből, de hosszú távra tervez Győr élén

HIRDETÉS

Cikkünk frissül!

HIRDETÉS

A velem kapcsolatos történések nem kell morális hátrányt hozzanak a Fidesz–KDNP-nek, ezért a következő időszakban, kilépve a Fideszből független polgármesterként fogom folytatni. Együtt a győriekkel és a Fidesz–KDNP frakcióval. Erről tegnap a Fidesz vezetésével egyeztettem – jelentette be kedd délelőtti győri sajtótájékoztatóján Borkai Zsolt, a város vasárnap újraválasztott polgármestere.

„Rendkívül hálás vagyok a győrieknek és a családomnak. Rendkívül hálás vagyok győrieknek, hogy vasárnap úgy döntöttek, hogy botlásom ellenére  velem együtt akarják építeni a várost” – fogalmazott sajtótájékoztatója kezdetén Borkai Zsolt.

Borkai-botrány: Milliárdos üzletek és sértett barátok a fedélzeten | Magyar Hang

Azt is mondta, hogy a hétfőn meghozott másik döntéshez a győriek segítették hozzá vasárnap. „Nem is akartam, és nem is tehetem meg, hogy ilyen felhatalmazás, ilyen legitimáció mellett bármikor is visszalépjek és úgy gondoljam, hogy a győriek bizalmát ne vegyem figyelembe. Tehát a következő öt évben Győr város polgármestereként fogok tevékenykedni” – fogalmazott. Hozzátette: a következő időszakban arra fog törekedni, hogy eredményesen és sikerese vezesse a várost a következő öt évben.

Miután ezeket közölte, befejezte sajtótájékoztatóját, kérdezni nem lehetett tőle.

HIRDETÉS

Szoros eredmény

Borkai Zsolt a szex- és korrupciós botrány ellenére nem lépett vissza az önkormányzati választás előtt, sőt szoros csatában győzött, így maradhatott Győr polgármestere. Ő 19 312 (44,33 százalék) szavazatot kapott, míg Glázer Tímea, az ellenzék közös jelöltje 18 671-et (42,86 százalék). 641 szavazat volt a különbség, viszont volt 1381 érvénytelen szavazat. Hétfőn ezért ellenzéki képviselők bejelentették, hogy elsősorban a polgármesteri szavazólapok és néhány körzetben a képviselőjelöltek szavazólapjának újraszámlálását kezdeményezik.

Glázer Tímea úgy reagált kedden a Hvg.hu-nak Borkai bejelentésére, hogy a polgármester már akkor méltatlanná vált Győr vezetésére, amikor nyilvánosságra kerültek róla a jachton készült felvételek. Szerinte Borkainak nem a Fideszből kellett volna kilépnie, hanem a polgármesteri címről kellett volna lemondania.

Budapestre rendelték Borkait

A Magyar Nemzet hétfőn arról írt, hogy „a külföldön tartózkodó Orbán Viktor, a Fidesz elnöke kérésére Kövér László, a Fidesz választmányának elnöke és Kubatov Gábor alelnök budapesti konzultációra hívta Borkai Zsoltot”. Hozzátették: e találkozó következményeként a politikus kedden sajtótájékoztató keretében jelenti be, hogy kilép a Fideszből.

Óriási birtok van Borkai feleségének nevén | Magyar Hang

Hollik István kormányszóvivő a Hír TV hétfő esti műsorában megerősítette, hogy Borkai kilép a Fideszből, de azt is hozzátette, hogy polgármester marad. Utóbbit azzal indokolta, hogy mégiscsak így döntöttek a győriek. A kilépésre szerinte azért van szükség, hogy „a Fidesz–KDNP megőrizze morális integritását” – írta az Index.

Mint a Magyar Hang hétfőn megírta, a dubrovniki-neretvai rendőrségen „a médiaközlések alapján, amelyek Borkai úr dubrovniki tartózkodását lehetséges törvénytelenségekkel hozzák kapcsolatba, bűnügyi vizsgálat indult, hogy hitelesek-e az állítások az összes releváns körülménnyel és tényezővel kapcsolatban”.

Egy szerb bulvárlap egyébként azt állítja, hogy megtalálta a szexparti egyik női résztvevőjét. Ő azt mondta a lapnak, hogy hat nő volt a hajón, közülük hárman horvátok.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,631lájkolóTetszik
2,792követőKövetés
18,400feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Minden hatalom megittasul önmagától – Magyar Hang-ajánló

Nagy Ervin-, Zsiday Viktor- és Timothy Garton Ash-interjú. Riport a szekszárdi cigánynegyedből. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Egyenlő pályák

Egyetlen kapavágás sem történt még az atlétikai stadionnál, máris többmilliárdos kár ért mindenkit. A közömböseket éppúgy, mint a sportszerető közönséget és a keményen küzdő atlétákat.